Съмнителна фирма с адрес на ОДЗ стана консултант на Бургас по европейски проект


Съмнителна фирма с адрес на ОДЗ стана консултант на Бургас по европейски проект
Снимка: Флагман
11 Януари 2017, Сряда


Скандалът гръмна на днешната сесия на Общинския съвет в морския град. Нямало избор на фирми, оправдаха се от местната администрация

Автор: Светлана Николова

Еднолично дружество, регистрирано в Крайморие през 2015 г., но без никаква дейност или опит зад гърба си към момента, ще получава солидни средства, за да консултира община Бургас по европейски проект за десетки милиона лева, свързан с Оперативна програма „Морско дело и рибарство”.

Скандалът гръмна на днешната сесия на Общинския съвет в морския град. Странните обстоятелства около ЕТ-то направиха впечатление на д-р Антонио Душепеев от групата на ГЕРБ, който, образно казано, пусна духа от бутилката.

Странното в случая е, че и самата управителка на мистериозната фирма – Султанка Савова, също е свързана с ГЕРБ. На последните парламентарни избори тя е била застъпник на партията на Бойко Борисов, научи „Десант”.

Друг общински съветник, само че от БСП – адвокатът Евгений Мосинов, пък направи допълнителни разкрития. Фирмата на застъпничката ЕТ ”Оазис-Савов – Султанка Савова” била регистрирана на ул. „Вълнолом” 5А, където всъщност има... детска градина.

Директор на ОДЗ-то е друга близка до ГЕРБ – Светла Гугучкова.

ЕТ-то на Султанка Савова е с предмет на дейност хотелиерство, ресторантьорство, таксиметрови услуги, търговия с промишлени и хранителни стоки.

Скандалът, който се завихри в Общинския съвет на първата му сесия за тази година, предизвика нелепи оправдания от страна на администрацията. Много търсили, обаче не намерили по-подходящо юридическо лице в сектор рибарство, което да отговаря на условията за събенифициент.


В категории: Новини , Общини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки