Ученици създадоха фотоизложба „Моите предци на война“


09 Януари 2017, Понеделник


Експозицията може да бъде разгледана в Националния военноисторически музей от 12 януари до 12 февруари

Автор: Десант

На 12 януари, в четвъртък, от 15,30 часа, в Националния военноисторически музей (НВИМ) на ул. „Черковна“ 92 в София ще бъде открита пътуваща фотоизложба „Моите предци на война“. Тя е част от едноименния проект на НВИМ, реализиран с финансовото съдействие на Министерството на културата.

В проекта се включиха ученици от 97 СУ „Братя Миладинови“, Националния учебен комплекс по култура и Националната гимназия по приложни изкуства „Св. Лука“.

В рамките на десет срещи с музейни експерти от различни области те преминаха през целия процес на създаване на експозиция – от прецизирането на концепцията, през методите за проследяване на родовата история и създаване на съпътстващи текстове до обработването на изображения и тематичното им композиране.

Крайният продукт от техните усилия е „Моите предци на война“ - там се преплитат личните родови истории на младежите с големия разказ за Първата световна война.

Фотоизложбата може да бъде разгледана до 12 февруари в Националния военноисторически музей, след което ще бъде представена във филиалите му – Военноморския музей и Парк музея на бойната дружба във Варна, Музея на авиацията в Пловдив, и в редица български училища.


В категории: Новини , Духовни средища , Българските родове

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки