Отново затвориха магистрали и пътища заради снега


Отново затвориха магистрали и пътища заради снега
Снимка: Topnovini.bg
06 Януари 2017, Петък


Въпреки бодрите рапортувания как сме готови за обилния снеговалеж, пътната мрежа в Североизточна България е напълно блокирана за движение

Автор: Десант

Въпреки че от няколко дни се говори само за предстоящия снеговалеж и новинарските емисии преливаха от бодри рапортувания какви крути мерки се взимат за почистването на пътищата, с първите паднали снежинки отноово бяха затворени магистрали и главни шосета в България.

Затворени са участъци и от двете основни магистрали у нас – „Хемус” и „Тракия”. По "Хемус" не може да се мине в участъка Шумен – Варна, а по „Тракия” – от пътен възел Зимница до Бургас.

Всички пътища са затворени за тежкотоварни камиони над 12 т.

Ограничено е движението на автомобили в областите: Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен. В Смолянска област всички превозни средства трябва да са с вериги. Иначе на терен работят 90 машини.

Затворени са проходите Върбишки, Златишки, Твърдишки, Дюлински, Троянски, Айтоски и Петрохан. Както и пътят Бургас - Петолъчката и Русе - Разград.

Дунав мост хлопна врати за тирове по искане на румънската страна, тъй като пътят Гюргево-Букурещ е затворен заради тежката зимна обстановка в Румъния.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки