И... иде най-страшната зима!


И... иде най-страшната зима!
29 Декември 2016, Четвъртък


Любопитен колаж на Хари Аристидов с подборка на заглавия в медиите показва как една и съща апокалиптична картина вещаят журналистите от името на БАН всяка година

Автор: Севдалина Пенева

Или феодалните старчета от БАН да си дават оставките и да си ходят, или или да злоупотребим (словесно) с журналистите, които ни тровят душите и умовете предпразнично? Такива въпроси вървят от вчера във Фейсбук, по повод любопитен колаж на Хари Аристидов, разпространен в социалната мрежа.

Фотосът представлява подборка на заглавия в медии и ясно показва как една и съща апокалиптична картина вещаят журналистите от името на БАН всяка година.

Обикновено „прогнозите“ започват така:

"Метеоролозите от Българската академия на науките прогнозират, че идващата зима ще е най-снежната и най-студената от 100 години насам! Страховитата прогноза е направена след подробен анализ на данни.
Според водещите метеоролози на БАН огромна снежна покривка ще покрие страната ни още през декември, като снегът ще се задържи до средата на февруари.
Пощадени ще бъдат единствено черноморските райони, където снеговалежът няма да бъде толкова силен. Снеговалежът ще бъде най-интензивен около новогодишните празници, когато се окачват двуметрови преспи да засипят страната ни."

Тази „новина“ можете да я откриете, при това разпространена напоително, по това време на зимата през последните поне 6 години насам.

С известни вариации и нюанси, разбира се, то и не върви копи-пейста да е едно към едно чак до второ пришествие.

За разнообразие, в края на 2016 г. страшката звучи така:

"Очакваната зима ще бъде най-студената от 120 години насам, заяви британският метеоролог Джеймс Маден. „Очаква се температурите да паднат още този уикенд“, поясни синоптикът, цитиран от АП. „Арктически вятър ще донесе донесе студена вълна, която ще обхване почти цялата територия на Стария континент и температурите ще бъдат по-ниски от средните за сезона. Студеният въздух ще царува над Европа през целия ноември“, допълни той, цитиран от Труд."

Както виждате, за апокалипсиса съобщават не кои да е, а световната информационна агенция Асойшед прес и уважаваният български ежедневник „Труд“. Как да не се довериш, още повече че те пък цитират някакъв Джеймс Маден, който е известен от два дни предимно в България и то, покрай изписването на името му в мрачните дописки.

Зима е, все пак, януари по нашите географски ширини си е най-студеният месец в годината. Студено ще е, няма как. Както всяка година.

Нашият съвет е, носете си дебелите дрехи и забравете за апокалипсиса. Не вярвайте на всичко, което мернете във фейсбук.

И не забравяйте, че след всяка зима иде пролетта. А след него лятото и есента...


В категории: Новини , Парадокси , Анализи

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Оня с косата
29.12.2016 15:01:53
2
2
Сън не спя зарад българските журналисти, които ме призовават на ден по хиляда пъти- Смърт тук, Смърт там, масова Смърт... Най ме дразнят историите за апокалипсиси, защото от мен се очаква МНОГО работа. Ако е вярно, това което пишат. Пък то една дума вярна няма. Браво на Десант, че припомни как ни лъжат от 2010 година. Ако човек се разрови, може да се окаже, че тая "новина" битува от демокрацията насам.
1
Митко
29.12.2016 12:36:27
2
0
Браво
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки