За един оставка, за друг – оранжерия в Монголия


За един оставка, за друг – оранжерия в Монголия
15 Ноември 2016, Вторник


Нашето земеделие цъфна и върза, та тръгнахме да помагаме на чуждите народи да отглеждат зарзават


В деня, в който Бойко Борисов депозира оставката на кабинета в Народното събрание, Министерството на земеделието и храните (МЗХ) е обявило обществена поръчка за „Проектиране и изграждане на оранжерия за отглеждане на зеленчуци в гр. Улан Батор, Република Монголия“?!

Стойността на проекта е за близо милион и половина без ДДС. Спечелилият я трябва да прати в монголската столица, която е отдалечена от София на 7878 километра, цяла тумба специалиститехнолог, агроном, архитект и най-различни инженери, експерти по строителство на сгради и съоръжения, хидротехническо или хидромелиоративно строителство,   водоснабдяване и канализация, геодезия,  отопление и вентилация, електроинженер.

В продължение на 435 дни българският екип ще се занимава с проектирането и изграждането на парниците, както и с предоставяне на техническа и консултанска помощ след като те вече са готови и влезли в експлоатация.

Съоръженията за отглеждането на зарзавата в Монголия се градят съгласно  Споразумение от 11 май 2015 г., сключено между МЗХ на Република България и МЗХ на братската монголска страна. Общата площ на помещенията за отглеждането на зеленчуците ще е 5 декара.

Та се пита в задачката – защо не се намериха пари да се направи същата такава оранжерия на българска почва?! И трябваше ли да помагаме за развитието на монголската агрокултура, като все още не сме си подредили собствената градинка?!

Или просто със залеза на правителството някои министри гледат като за последно да отмъкнат още някоя троха от сладката трапеза с обществените поръчки.


В категории: Новини , Земеделие и скотовъдство

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки