*Рибата прилепало Радан Кънев си търси нов гостоприемник


*Рибата прилепало Радан Кънев си търси нов гостоприемник
07 Ноември 2016, Понеделник


Двойнствеността на Кънев омръзна на всички, заяви в нощта след изборите Меглена Кунева.

Автор: Десант

Ако колегите от Реформаторски блок (РБ ) подкрепят днес на Изпълнителния си съвет Цецка Цачева на балотажа, то тогава ДСБ излиза от този проект и ще мисли за нова партия. Това обяви пред Би Ти Ви лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той уточни, че е изчакал да приключи пълният цикъл от избори преди да обяви това решение.

"Ние имахме договорка да изчакаме този период преди да преосмислим какво ще правим от тук нататък. Ние от ДСБ сме опозиция и ако останалата част от РБ подкрепят Цачева и решат да останат във властта, то тогава ние няма как да продължим да сме част от този политически проект", добави Кънев.

Той намекна, че здравният министър Петър Москов може да бъде изключен от Демократи за силна България, ако реши да остане сред управляващите. Кънев обвини част от другите партии в Блока, че са работили за кандидатурата на Цецка Цачева, а не за тази на Трайков.

"Давам за пример Джебел , където представител на реформаторите е бил председател на изборна секция, само че от името на ДОСТ, които подкрепиха кандидата на ГЕРБ. Освен това партията на Корман Исмаилов работи изцяло за ГЕРБ на местата, където имат структури. Мисля, че това е толкова ясна картина на тази изчерпаност на проекта Реформаторски блок, който в досегашния си вид е доказано неработеща политическа формула и политически разкрачена по редица въпроси", каза още Кънев.

По думите му десницата трябва да се обедини и да се отдели от управлението, което се сринало след президентските избори. Кънев уточни, че няма да даде подкрепата си и за кандидата на БСП ген. Румен Радев, каквито обвинения имаше от образователния министър Меглена Кунева.

Ако колегите искат да подписват споразумение, ние няма да отидем на изпълнителния съвет днес. Имаме различен път. Имаме нов политически проект, каза Кънев. Той се захвана и с външния вид на премиера Борисов. "Бойко не може да си намери изгладена риза, дава пресконференция по пуловерче", каза той.

Министърът на образованието Меглена Кунева разкритикува действията на лидера на ДСБ Радан Кънев след края на изборния ден. Пред БНТ тя го обвини, че е отказал да вземе участие в Изпълнителния съвет на Реформаторския блок (РБ), въпреки че той бил иницииран именно от него.

"На този съвет участваха представители на всички партии в Блока. Чакахме и Радан Кънев, но той така и не дойде. Решихме, че кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева трябва да бъде подкрепена от нас на балотажа, тъй като с тази партия сме в европейското семейство на ЕНП. Двойнствеността на Радан Кънев омръзна на всички", заяви Кунева.

Кандидатът на РБ Трайчо Трайков се движи на пета позиция с 6.2%. Очаква се той да събере около 200-250 хил. гласа, което беше минималната цел на Реформаторския блок.

"Виждам как Радан Кънев обмисля да се оттегли настрана по време на балотажа. По този начин може да спечели кандидатът на коренно различна политическа сила спрямо нашата. Това е неприятно", добави Кунева.

Тя уточни, че в РБ нямат притеснения от евентуални предсрочни избори, за които загатна премиерът Бойко Борисов с приказките си преди вота, че ако Цачева не стане президент, то тогава ще подаде оставка.


*Рибата-прилепало има специално смукало, с което си осигурява безплатен транспорт, закачена за тялото на някоя голяма акула.


В категории: Новини , Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки