След 8 години прекъсване парк "Странджа" възроди традиционен детски пленер


След 8 години прекъсване парк "Странджа" възроди традиционен детски пленер
30 Октомври 2016, Неделя


15 малки художници от няколко града в страната ще рисуват, моделират и апликират, вдъхновени от красотите на Странджа


След 8-годишно прекъсване ДПП „Странджа” възстанови Националния детски пленер „Странджанска дъга – ЗУНКА”. Това стана възможно със средствата, с които Парка разполага благодарение на  финансов остатък  по  Меморандума за разбирателство между Правителството на РБългария и Правителството на Негово Височество Принца на Монако за осъществяване на техническо сътрудничество относно дейности за опазване на биологичното разнообразие и развитие на екотуризма в района на Природен парк „Странджа“.

На 29 октомври в Царево официално беше открит детския пленер, който е наречен на странджанската дъга - Зунка, както я наричат местните хора. Директорът на ДПП „Странджа” инж. Димо Димов и кметът на община Царево инж. Георги Лапчев пожелаха на младите творци успех и вдъхновение.

В Националният детски пленер „Странджанска дъга – ЗУНКА” вземат участие 15 деца от 5 художествени школи от цялата страна. Тук са възпитаниците на асеновградските школи «Пъстроцвет» на Георги Коройчев и «Венче» на Диана Коройчева, първомайската школа на Зорка Каразапрянова, възпитаници на СУ «Васил Левски» Малко Търново и СУ  «Добри Чинтулов» Бургас. 

В продължение на седмица младите творци ще рисуват, апликират и моделират. Експерти на парковата дирекция ще покажат на своите гости интересни места от територията па Природен парк «Странджа» и неговата периферия. Всички творби на децата ще останат във художествения фонд на ПП «Странджа» като се предвижда с тях да бъдат експонирати пътуващи изложби.


В категории: Новини , Културен Десант , Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки