Най-популярният торент тракер у нас - zamunda.net, спря да работи


Най-популярният торент тракер у нас - zamunda.net, спря да работи
Ключови думи: Замунда, zamunda.net, zamunda.se
24 Октомври 2016, Понеделник


Една от версиите е, че сайтът е жертва на масирани хакерски атаки, засегнали някои от най-популярните торент тракери в света.

Автор: Десант

Най-популярният торент тракер у нас - zamunda.net, спря да работи през уикенда. От тази сутрин е недостъпен и другият такъв сайт - zamunda.se, съобщи dariknews.

Собственикът на конкурентния торент тракер Arena.bg Елиян Гешев заяви, че най-вероятната причина за това е технически проблем, а не хакерска атака.

На противоположното мнение е експертът по информационна сигурност Борис Гончаров, който твърди, че сайтовете са жертва на масирани хакерски атаки, засегнали някои от най-популярните сайтове в света.

Явор Колев от ГДБОП коментира, че спирането на Замундите не се дължи на полицейска акция.

Най-известните родни сайтове за пиратски филми и музика zamunda.net и zamunda.se оставиха потребителите си без достъп. Все още няма официална информация каква е реалната причина за нефункционирането им.

Експертът по информационна сигурност Борис Гончаров обясни, че ако става въпрос за дидос тип атака или следствие от това, което се случи на 21 октомври, сайтовете ще се възстановят до един-два дни.

Появата на двете Замунди стана преди две години. Тогава потребителите на zamunda.net осъмнаха с два сайта, а оригиналният бе откраднат от системен администратор. Така реалните собственици решиха да създадат zamunda.se.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки