Временна парламентарна комисия ще търси виновниците за дълга на АЕЦ "Белене"


Временна парламентарна комисия ще търси виновниците за дълга на АЕЦ
Снимка: Ройтерс
07 Октомври 2016, Петък




Автор: Десант

Народни представители от Патриотичния фронт, ГЕРБ, Реформаторския блок и „БДЦ – Народен съюз" внесоха в петък, 7 октомври, предложение за създаване на временна анкетна комисия за АЕЦ „Белене“, която ще има за задача да провери всички данни, факти и обстоятелства, довели до възникването на задължения за периода от 2006 г. до юни 2016 г. покрай проекта за изграждане на атомната електроцентрала.

Към момента на входиране на предложението под него са се подписали 51 народни представители.

По този повод в парламента се състоя брифинг, на който председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов изрази задоволство, че „има достатъчно партии и и депутати, които са убедени в необходимостта от извършването на ревизия на проекта“.

Той уточни, че тази инициатива е предшествана от решение на Парламентарната група на Патриотичния фронт за създаване на такава комисия.

По думите му АЕЦ „Белене“ е част от трите губещи енергийни проекта, които биха довели България до национална катастрофа и виновните не трябва да остават в сянка, затова дълг на народните представители е да установят кои са виновниците. В същото време обществото следва да бъде запознато с всички обстоятелства около проекта за атомната електроцентрала.

„За нас е въпрос и на политическа отговорност да участваме в една такава комисия“, каза още Валери Симеонов.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки