БХК и „Дневник“ с поредната антибългарска кампания – този път срещу закона за бурките


БХК и „Дневник“ с поредната антибългарска кампания – този път срещу закона за бурките
Забраната за носене на такова облекло била ксенофобска, рече Красимир Кънев
03 Октомври 2016, Понеделник


Човек трябва много да мрази българските си корени, за да изчете докрай пасквила на Красимир Кънев, че и да му върже вяра

Автор: Севдалина Пенева

Когато Красимир Кънев наплюе някого, значи омаскареният от него е на прав път. Защото, ако върнем лентата назад, този стожер на правата на цигани, хомосексуалисти и всякакви престъпници, прикрит зад антибългарската си организацийка Български хелзински комитет (БХК) се изявява само, ако може да забие поредния пирон в ковчега на собствената си държава.

Тези дни соросоидния „Дневник“ (едва ли има някой в страната, който да не знае, че кръга „Капитал“ на Иво Прокопиев, част от който е и цитираното издание, се захранва с огромни средства от „Отворено общество“ на Джордж Сорос и „Америка за България“) даде за пореден път поле за изява на Кънев. За да громи т.нар. закон за бурките.

Човек трябва много да мрази българските си корени, за да изчете докрай пасквила, че и да му върже вяра.

Припомняме, че на 30 септември Народното събрание прие с мнозинство на второ четене законопроекта за носене на облекло, прикриващо или скриващо лицето, предложен от коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“. Негов основен автор и вносител е лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

По време на заседанието от антиконституционната етническа партия ДПС на два пъти се опитаха да саботират решението като пробваха да отменят точката от дневния ред на парламента.

След бурни дебати около наименованието на проекта на патриотите, депутатите от ДПС напуснаха пленарна зала. Опитите им да предотвратят забраната за носене на бърки на обществени места се оказаха неуспешни.

Буквално часове по-късно „Дневник“ поде антикампания със серия от публикации срещу тази забрана. Не закъсня и „жеста“ на медията към Красимир Кънев, който има дежурен коментар, бълващ тиня и кал по всички въпроси, които са в полза на България.

С риск да бъдем наречени мазохисти, ще преразкажем част от истеричните нападки на Кънев срещу вече влезлия в сила закон.

Защитникът на някакви права (вече уточнихме чии) признава, че подобни забрани има още и във Франция, и в Белгия, но смята, че те били неоснователни. Нещо повече – били „посегателство срещу правото на свобода на религията, както и срещу правото на личен живот“.

Не точно тук обаче го стяга чепикът човекът от БХК. Големият му проблем е Патриотичният фронт, за което всъщност му е и дадена думата в „Дневник“. Мотивите на вносителите на закона той нарича „ ислямофобски и ксенофобски“.

На фона на мигрантския натиск в Европа и на размириците и атентатите в няколко големи европейски градове, да ръсиш подобни мантри, навява на две неща. Или да нямаш връзка с главния мозък, или да си на хранилка на чужди антибългарски агенции.

Забраната за носене на бурки, продължава с разсъжденията си Кънев, „няма да повиши и нашата сигурност - насаждането на омраза и дискриминация на етническа и религиозна основа винаги са водили до обратния резултат“.

Нещо повече, той нарича новоприетия закон „антимюсюлмански акт“, което вече си е границата с лудостта, защото, да бъдем честни, колко български мюсюлманки се забулват отгоре до долу като пингвини? Знаем откъде тръгна тази „мода“ - от платените последователи на Ислямска държава в циганската махала в Пазарджик. И колкото по-рано  се пресече опасната тенденция, толкова по-добре. А, и България е светска държава, нали не забравяте това, г-н Кънев?

От тук нататък приоритетите на БХК са ясни. Тази организацийка, която се пише защитник на всякакви права, но не и на български, и в момента съсипва със съдебни дела български журналисти, дръзнали да напишат „циганин“ или „гето“, примерно, в дописките си (има цяла армия от мургави натегачи, която бди и пише доноси срещу родните медии).

В бизнес плана на БХК обаче явно се отваря още една графа – предоставяне на защита на всяка ромка, потъпкала на своя глава закона. Адвокатите на комитета знаят как се прави това, натрупали са опит през годините.

Справка, проектите на „тежката артилерия“ на БХК Даниела Михайлова, свързани с „узаконяване на незаконните ромски постройки“. Сигурно няма да е изненада, ако уточним, че този абсурд също се финансира от „Америка за България“.

А, и като казахме Даниела Михайлова, търсачката на „Дневник“ услужливо ни информира, че и тя вече се е изсипала по адрес на закона срещу бурките.

Както се казва, нищо случайно няма...



4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Цочо
29.01.2022 11:45:32
0
0
Тигър избягал от зоологическата градина изяде Златко Енев, Юлияна Методиева и Красимир Кънев.
3
DRUG TAKAV
04.10.2016 10:36:25
0
0
BALGARIJA E NE SAMO SUVERENNA NO I ABSOLJUTNO DEMOKRATI4NA DEMOKRATI4NA DARZAVA,4LEN NA
EVROPEISKIJAT SAJUZ I S DEMOKRATI4NI ZAKONI,KONSTITUCIJA I SADEBNA VLAST.AKO IMA NJAKAKVO
NARUSHENIE NA PRAVATA NA NJAKOGO SI IMA SAD I ,,OMBUSMAN,,.TAKA 4E ,,B.X.K.,,I DRUGI PODOBNI OBRAZOVANIJA NJAMAT MJASTO I STATUT V BALGARIJA.DA OTIDAT DA SE ,,BORJAT ZA DEMOKRATZIJA,,V DRUGI STRANI,KADETO TOVA NAISTINA E NEOBXODIMO.NAPRIMER SAUDITSKA ARABIJA
KADETO ZA IZPOVJADVANE NA XRISTIJANSKA ILI DRUGA RAZLI4NA OT ISLJAMA RELIGIJA ILI PRITEZAV
ANE NA SIMVOLI SE NAKAZVA SAS SMART!IMAT GOLJAMA NUZDA I OSTANALITE STRANI OT ZALIVA,BLIZK
KIJAT IZTOK I AFRIKA.MALI E DOBRO MJSTO ZA TEXNATA DEINOST!PRISASTVIETO NA PODOBNI ORGANI
ZACII V BALGARIJA E OBIDA I KLEVETA ZA TOLERANTNOSTA I XUMANIZMA NA BALGARSKIJAT NAROD!
NAROD S ISTORI4ESKA TOLERANTNOST I SPASIL,,SVOITE,,EVREI OT UNISHTOZENIE!
2
Български гражданин
04.10.2016 05:12:07
0
0
БХК Е АНТИБЪЛГАРИЯ. ДА СЕ ИЗГОНИ ОТ СТРАНАТА
1
Български гражданин
04.10.2016 05:12:05
0
0
БХК Е АНТИБЪЛГАРИЯ. ДА СЕ ИЗГОНИ ОТ СТРАНАТА
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки