Няма кой да ремонтира улиците във Велико Търново


02 Септември 2016, Петък




Автор: Здравка Христова

Няма кой да запълни уличните дупки във Велико Търново. В края на лятото и началото на есента, когато по традиция вървят усилените ремонти на уличната мрежа, в старата столица се е възцарила гробна тишина. Това е безпрецедентен случай.

Договорът с консорциум „Търновски пътища“ е изтекъл на 30 юли. В ход е процедурата за нова обществената поръчка, но в момента няма действащ контракт с пътностроителна фирма. Просто няма кой де юре и де факто да направи обновяването на настилката, признаха пред „Десант“ високопоставени служители в Община Велико Търново.

Това е основната причина главната улица във Велико Търново „Васил Левски“ да посрещне зимата без крайно належащия ремонт. Парите за нея бяха отпуснати още от първото правителство на Бойко Борисов. Това стана след приключването на водния цикъл. По неофициална информация, ако до 31 декември т.г. средствата, от които е останал близо един милион лева, не бъдат усвоени, ще бъдат загубени.

Липсата на договор за пътните ремонти и поддръжката на уличната мрежа е и причината да не се започне работа по изграждането на няколко нови кръстовища.

За да не се закъса съвсем, Община Велико Търново възложи на общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи" да поеме спешните работи по пътната маркировка. Преди началото на учебната година е задължително да се освежат пешеходните пътеки пред училищата и детските градини. За подмяна са и не малко пътни знаци.

Много е възможно до края на 2016 г.  договор за пътните ремонти по улиците и населените места в община Велико Търново за следващите 4 години да не бъде сключен. Четири фирми наддават за обществената поръчка за 11,64 млн. лева.

Офертите им бяха отворени на 3 август и все още се преглежда и оценява документацията им. След това ще се разпечатват пликовете с ценовите предложения.

Който и да спечели, отпадналите кандидати най-вероятно ще обжалват пред Комисията за защита на конкуренцията, тъй като поръчката е сериозна като сума и осигурява работа и сигурни доходи на фирмата изпълнител за не малък период, коментират общинските експерти.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки