Една класация на евроидиотите у нас


Една класация на  евроидиотите у нас
Класацията оглавява най-абсурдният човек, заемал някога държавен пост в България – президентът Росен Плевнелиев
01 Юли 2016, Петък


Или как родните слуги на Брюксел си показаха магариите покрай референдума във Великобритания

Автор: Илияна Христова

Изненадващият резултат от референдума във Великобритания доведе до тежко умствено изтрещяване на слугите на Брюксел у нас. Затиснати в менгемето на обстоятелствата протестъри, грантаджии, политически измекяри и откровени идиоти взеха да решават тежка задача – да обяснят как хем тъй Европейският съюз е прекрасен и безалтернативен, хем се разпада; как британците са прости, но същевременно умни и красиви…
На този фон родните „евроатлантици” не трябваше да бъдат новатори, а просто като съвестни ученици да изкопират менторите си. И се почна една…

Предлагаме ви кратка класация какво сътвориха политкомисарите, а вие преценете какви точно хора ни управляват и какви „умове” насищат медийното пространство:

Плевнелиев тръгна на война

Пръв в класацията е най-абсурдният човек, заемал някога държавен пост в България – Росен Плевнелиев. Ако досега е бил смятан, че е ястреб, кълвящ Русия, то сега се изяви като гълъбица на войната.
„Разпадне ли се ЕС, ще има война”, заяви вестоносецът Плевнелиев преди референдума. Чуха го германският президент Йоахим Гаук и смаяни студенти от Софийския университет. „ЕС е уникален проект за мир”, доразви тезата си той, а след 2 дни, когато, нещеш ли, допитването беше свършило и се положи началото на разпада на ЕС, заяви: „Лош ден за Европа. Но тя трябва да продължи да гледа напред!”.

Странно, война в този момент нямаше!? Няма и днес. Дали пък държавният ни глава не смята да обяви? Срещу кого? Пеевски? Ирландските пастири?
Ако във всички тези думи сте съзряли един объркан и незнаеш какво говори комсомолски секретар, здраво подкован „евроатлантически” и драпащ за по-нататъшна кариера, не сте се излъгали. Лошата новина е, че този човек цели 5 години ни бе президент.

Политолог ли бе, да го опишеш

Второто място е за т.нар. политолог Даниел Смилов, прехранващ се от грантове и ходещ на спявки в американското посолство. Чул-недочул, а и подведен очевидно от измамните социологически проучвания, сутринта след референдума сведе към човечеството планетарни изводи: “Оставането на Великобритания в ЕС показва едно: и най-големите скептици нямат основания да излязат и са по-добре вътре, отколкото вън. Това ще има безспорна стабилизираща роля за Съюза...

Тези, които са се надявали на геополитически на разпад на ЕС, ще трябва да преглътнат неуспеха на блъфа си”. Предния ден пък бе публикувал коментар със заглавие “Brexit невъзможен”.
След като станаха ясни резултатите от допитването, Смилов вече твърдеше обратното – все така с размах, наперено.

Молитвата на умните и красивите

Трета в класацията е Ивет Добромирова, бивш журналист и говорител на служебния кабинет на Марин Райков, настоящ пиар, майка на „Протестна мрежа” и изобретател на протестърски „инвенти”. В публикация, озглавена „Разрушителят” и посветена на Дейвид Камерън, Добромирова директно коленичи към небето: „Господ да пази Ангела Меркел, последният истински смислен политически лидер в Европа”.
Няма грешка, това не е водосвет за здравето на Живков от страниците на „Работническо дело” от периода на зрелия социализъм, а днешна молитва, излязла от недрата на умните и красивите.

В яда си от Добромирова стига до там, че разгромявайки „страха, ксенофобията, разделението“ и пр., цитира едно чисто расистко изказване на Чърчил: “Неестественото и все по-бързо нарастване на слабоумните и умопобъркани социални групи, съчетано с постоянното намаляване на броя на пестеливите, енергични и качествени хора, представлява опасност за нацията и расата, която е невъзможно да бъде преувеличена”.
Тъй де, Чърчил си е Чърчил, а Добромирова винаги е правела впечатление с русата си коса.

(Не)случайна кретения

Вече разбрахте, че хората, разбирай 52% от британците, са „слабоумни и умопобъркани”. Подобни заключения полетяха навред в социалните мрежи, успоредно с ценни идеи да се забранят референдумите – по света и у нас. Или да се оставят само такива допитавания, на които гласуват умни и красиви българи. Както се досетихте, подобни простотии излязоха от кръжеца на „Протестна мрежа”, а като най-виден борец срещу пряката демокрация изпъкна бившият правосъден министър Христо Иванов, напоследък трудоустроен отново като протестър.
„Референдумите по наистина основоположни въпроси са кретения”, заяви той. Нима? Разбира се, мнението на Иванов бе обратното, когато събираше подписи в подкрепа на референдума, поискан от ментора му Плевнелиев.

Редовите ефрейтори

Трескавата дейност на Плевнелиев, Иванов и сие неминуемо доведе и до раздвижване по вертикала – в ниските етажи на евроатлантическата политкомисария. След двудневно чудене кой точно забърка хаоса в Европа най-после виновникът бе намерен – българите.
С такива хора, какъв Европейски да предвидим? Те сами ще го съборят, много по-рано от Съветския. Но толкова могат наемниците, на това са способни блюдолизците!
Вие, ако сте един брюкселски господар, какви слуги ще наемете? Умни ли? Интелигентни? Не, разбира се, няма да са.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки