Съдът в Бяла Слатина оправда биячът Мартин Чоков


Съдът в Бяла Слатина оправда биячът Мартин Чоков
Синът на кмета на село Галиче Ценко Чоков – Мартин, вече няколко пъти е бил „клиент“ на Темида
03 Юни 2016, Петък


Оказва се, че фамилията Чокови е наистина над законите – поне в съдебния район ва Бяла Слатина, където е и прословутото село Галиче, управлявано пети мандат от Цеко Чоков.

Автор: Десант

На 25 май Районен съд – Бяла Слатина оправда Мартин Чоков, Спас Чоков, Мирослав Комарски и Васил Чонтов по повдигнатото им обвинение за причиняване на средна телесна повреда на Венислав Николов. Петият подсъдим - Петър Лаковски – бе признат за виновен и осъден на една година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от три години.
Това съдебно решение буквално причини потрес в представителите на Районна прокуратура – Бяла Слатина, които веднага внесоха протест за проверка на присъдата на Районния съд.

От държавното обвинение припомнят и фактите, установени по време на разследването. На 9 март 2014 г. в гр. Бяла Слатина, в дискотека „Екстази” осъденият Лаковски и оправданите от съда Чоков и компания са нанесли на В. Николов множество удари с ръце и крака. В резултат на побоя на Николов са причинени множество увреждания: многофрагментно счупване на пръст на дясна ръка, разкъсно-контузни рани с отоци на главата, лицето, устните, в областта на дясна ушна мида и дясно рамо, счупване на зъби, кръвонасядане в двата клепача и др.

Побоят бил започнат от Мартин Чоков, който безпричинно ударил Николов с метален бокс в главата, след което продължил да го удря в областта на главата и тялото. Към него постепенно се присъединили и другите обвиняеми, които продължили да ритат пострадалия, вследствие на което той е паднал на пода. Нанасянето на ударите продължило по цялото тяло, ръцете и главата.
Според държавно обвинение, Районен съд – Бяла Слатина не е взел под внимание събраните гласни и писмени доказателства по делото. Безкритично са възприети заявленията на четиримата подсъдими, че са невинни, съпроводено с пълното несъобразяване с групата на обвинителните доказателства.

Предстои съдебното дело да продължи във Врачанския окръжен съд.
Буквално ден след като в Бяла Слатина бе прочетена оправдателната присъда срещу Мартин Чоков и компанията му от биячи, той, баща му Ценко Чоков и още 12 човека от село Галиче бяха арестувани при зрелищна полицейска акция с участието на антимафиоти и жандармерия по обвинение за участие в  организирана престъпна група. Бандата се е занимавала с лихварство, действала е с принуда, бой и палежи на автомобили на длъжници и е била ръководена лично от Ценко Чоков. Синчето Мартин пък е водело наказателните бригади за събиране на дължимото и вразумяване на длъжниците с бой и гавра.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки