Кубрат отново е на върха


Кубрат отново е на върха
Кобрата отново е шампион
17 Май 2016, Вторник


Кубрат Пулев стъпи отново на боксовия връх, след като победи в неделя британеца Дерек Чисора. Така нашият боксьор стана европейския шампион в тежка категория,

Автор: Илияна Христова

какъвто бе и през 2012 г. Сега ще има възможност да се състезава и за световната титла.
Победата има няколко важни измерения, по-важни от самото отличие. Единствената загуба на Пулев продължава да е от украинеца Владимир Кличко през 2014 г., с което българинът недвусмислено доказва, че е един от най-добрите в професионалния бокс.
Той се нуждаеше от успеха срещу Чисора, защото в последните две години игра едва два пъти, и то срещу непретенциозни съперници. Британецът бе поддържан край въжетата от световния крал на тежката категория Тайсън Фюри и Кобрата трябваше да намери допълнителни психологически сили, за да успее.

За разлика от мача с Кличко, българинът се държеше изключително умерено преди двубоя, непровокативно, а в ролята на “голямата уста” влезе Чисора. До голяма степен предварителните словесни престрелки са част от задължителното рекламно зрелище на този комерсиализиран спорт – претендентът се мъчи да “дърпа за опашката” фаворита.
Но дори и така да е, Пулев трябва да е разбрал, че мощта на боксьора е единствено в ръкавиците – този път той бе не просто по-силният състезател, но и по-достойният, по-респектиращият.

Най-голямата полза от успеха обаче е, че България продължава да има своя спортен герой, а народът ни е развълнуван и обединен по радостен повод. Близо 5000 наши сънародници подкрепяха Пулев в хамбургската зала "Баркликард Арена" и пяха “Мила Родино”.
Почти не останаха поводи за такова въодушевление. Това е магия, чиято добавена стойност не може да се измери.


В категории: Спортен дух , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки