НФСБ на помощ на пловдивско село срещу незаконно сметище


НФСБ на помощ на пловдивско село срещу незаконно сметище
Жители на Труд показаха на заместник-председателя на НФСБ Борис Ячев незаконното строително сметище
15 Април 2016, Петък


Заместник-председателят на родолюбивата партия Борис Ячев ще съдейства на жителите на Труд за ликвидирането на проблема със строителното бунище

Автор: Десант

Жителите на пловдивското село Труд се обърнаха за съдействие към „Национален фронт за спасение на България“ в битката им срещу незаконното сметище на строителни материали в землището на населеното място.
Бунището не само замърсява околната природа, но и със затоплянето на времето се превръща в източник на опасни зарази. Въпреки многобройните жалби на хората от Труд до Община Марица и пловдивския областен управител Здравко Димитров, мерки до момента не са предприети.

На 11 април заместник-председателят на родолюбивата партия и депутат от групата на ПФ Борис Ячев се срещна с хората от Труд и се запозна с проблема им на място.
„Ще подам лично сигнал до Министерството на околната среда и водите като се надявам на адекватна намеса от страна на министър Ивелина Василева. Час по-скоро да се назначи проверка на РИОСВ - Пловдив, която не само да изследва сметището, но и да осъществи натиск върху ръководството на община Марица да си изпълнява задълженията в опазване на околната средна“, заяви Борис Ячев.

Той добави, че местната власт е длъжна да следи за изпълнението на общинския план за контрол на отпадъците, приет от ОбС в началото на годината. Към днешна дата обаче такъв контрол изобщо не е осъществяван.
„Освен служителите по чистотата, които получават пари от данъкоплатците в община Марица, има назначени, специални отговорници наречени екопатрули, в чиито задължения влиза контрол на сметищата. Тяхна отговорност е и ликвидирането на незаконните места за изхвърляне на отпадъци. Те обаче от месеци не са идвали в Труд“, отбеляза Ячев.

Той и общинският съветник от Националния фронт в ОбС - Марица Атанас Димитров се срещнаха със заместник-кмета на общината Петър Минков.
Минков обаче се опита да прехвърли отговорността за контрола върху отпадъците на РИОСВ-Пловдив като се оправда, че в хазната на община Марица вече нямало средства да се плащат пари на екопатрулите и препрати патриотите към местната власт в Пловдив.
„Като народен представител от региона ще внеса предложение в Екологичното министерство да бъдат глобени кметът Димитър Иванов и неговите заместници. Санкцията за подобно бездействие е в размер на пет хиляди лв., които те ще трябва да платят от собствения си джоб, в случай че им бъде наложено наказание“, подчерта Борис Ячев в края на срещата с жителите на Труд.



В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки