Врели-некипели дрънканици за една визита


15 Април 2016, Петък


Височайша визита блокира тези дни центъра на българската столица – жълтите павета напред-назад кръстосваше лично главният прокурор на Турция Мехмет Акарджа.

Автор: Диана Славчева

По ирония на съдбата по време на турското робство Акарджа се е казвал един от българските квартали на Стара Загора, в който живеели най-свободолюбивата и революционно настроена част от нашите сънародници от населения тогава с множество турци град.
Но не за това ни е приказката.
По-интересното е, че совалките на баш обвинителя в югоизточната ни съседка протекоха на наша територия зад завеса от плътно информационно затъмнение. Каквото изтече от правителствената пресслужба и официозните изявления на срещналите се с него – това е.

А тези информации си приличат като две капки вода. „Бежанската криза, терористичните заплахи и борбата с организираната престъпност бяха сред темите, обсъдени по време на срещата на премиера Бойко Борисов с главния прокурор на Турция“; „Г-н Акарджа подкрепи изцяло предложението на главния прокурор Сотир Цацаров за по-тясно взаимодействие между българската и турската прокуратури срещу тероризма, контрабандата и трафика на оръжие и наркотици“; „Турският главен прокурор отбеляза тясното сътрудничество между прокуратурите на двете държави, най-вече в областта на предотвратяването на тероризма и пресичането на финансирането на терористични дейности“ - гласи съобщението му за разговора му с Меглена Кунева.

И при посещението си на „Дондуков“ 2 при държавния ни глава Росен Плевнелиев след основните теми е било „противодействието на контрабандата и имиграцията“ - става ясно от сайта на президентството. Двамата се били обединили в подкрепа на усилията на органите на двете прокуратури „при борбата с престъпленията с международен елемент – организирани престъпни групи, трафик на хора и наркотици, придвижването на чуждестранни бойци и други“.
Няма как да не се запитаме защо аджеба трябваше турският главен прокурор да се среща поотделно с толкова много наши властници, като са си хортували все едни и същи работи?! Можеше да си спретнат всички една обща софра, та да си кажат приказката.

И какво толкова му пречеше на господина да се срещне с нашите журналисти, пък ако ще да си ги будалка колкото иска на това рандеву. Дали пък не се крие от българските репортери, щото подопечната му прокуратура поиска в края на януари доживотен затвор за главния редактор на опозиционния турски вестник „Джумхуриет“ и шефа на кореспондентското бюро на медията в Анкара, заради публикации, уличаващи Националната разузнавателна служба МИТ в оръжейни доставки за терористите от „Ислямска държава“ в Сирия?!
Така ли се бори турската страна срещу контрабандата и „престъпленията с международен елемент“?!

Апропо, някой разбра ли що щеше турският държавен обвинител в Пловдив, та и централната част на града под тепетата в сряда се наложи да бъде отцепена в този слънчев ден?! За това информация – йок нито в официални прессъобщения, нито в сайта на турското посолство, нито в страниците му в социалните мрежи „Фейсбук“ и „Туитър“.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки