Партията на СКАТ учреди две нови структури в Пловдивско


Партията на СКАТ учреди две нови структури в Пловдивско
На учредителното събрание на новата структура в Соколица присъстваха заместник-председателят на НФСБ Борис Ячев и регионалният координатор за Пловдивска област Андон Андонов (двамата в средата)
04 Март 2016, Петък


Патриотите създадоха местни организации в селата Соколица и Храбрино

Автор: Десант

Голямото семейство на „Национален фронт за спасение на България” продължава активно да разширява своята мрежа от структури в Пловдивска област. В края на миналата седмица към каузата на патриотите се присъединиха и десетки жители на китното карловско село Соколица, където на 26 февруари бе създадена поредната организация на партията на СКАТ. На учредителното събрание присъстваха заместник-председателят на НФСБ и народен представител Борис Ячев и регионалният координатор за Пловдивска област и общински съветник в карловския Общински съвет Андон Андонов.

С тях жителите на Соколица споделиха задоволството си от достойното отстояване в парламента от страна на депутатите от НФСБ на предизборните обещания на формацията. Новата организация на Националния фронт бе оглавена от Христо Димитров, който изтъкна, че е време българският народ да се обедини и да вземе съдбата си в свои ръце. „За мен и моите съселяни това е партията, която се вслушва в проблемите на честния и почтен българин и търси начин за тяхното решаване“, категоричен бе той. В работата ще му помага Димитър Василев, който стана секретар на родолюбците. Той изтъкна, че земеделието в Соколица, както и в околните селища, може да бъде възстановено с помощта на средства от европейските програми, но няма подготвени кадри, които да пишат и защитават проекти.

Жителите на карловското село споделиха с ръководството на патриотичната партия проблемите си, които от години стоят нерешени. Това са липсата на канализация, разбитата инфраструктура и липсата на европейски субсидии за фермерите от региона. Държавата не помага на местните дребни производители, следствие на което през последните години те са изправени пред фалит.
Най-сериозната тревога на живеещите в Соколица е закриването на здравната служба в селото в края на миналата година. Повечето от местните жители са възрастни хора с ниски пенсии и се налага да ходят до общинския център за всеки преглед, което е финансово непосилно за тях.

Андон Андонов пое ангажимент да отправи запитване до Община Карлово за възможността за повторното откриване на медицинския пункт.
На следващия ден – 27 февруари, партията на СКАТ учреди своя организация и в пловдивското село Храбрино. Привърженици на каузата за спасение на България се събраха в залата на читалище „Никола Йовчев“, за да поставят основите на местна структура на патриотичната формация. На въпросите на присъстващите, отнасящи се до перспективите, задачите и бъдещето на партията, отговориха изчерпателно заместник-председателят на НФСБ Борис Ячев и регионалният координатор за Пловдивска област Андон Андонов. За лидер на патриотите в Храбрино бе избран Стоян Станоев, който е инженер по образование.

„Присъединих се към Националния фронт, след като видях как тази партия, начело с господин Валери Симеонов, истински се грижи за интересите на държавата и народа. Затова реших, че като българин и патриот мястото ми е в нея, за да мога да помагам за възраждането на България“ - заяви новоизбраният председател.
Секретар на тукашната структура стана Таня Серкеджиева, която отбеляза, че „оръжията на НФСБ за битка с олигархията и с ДПС са честността, родолюбието и истината“.
След избора на ръководство се разгоря дискусия за проблемите на Храбрино. Това са липсата на адекватна социална помощ за възрастните в селото и нарасналата в последните месеци битова престъпност – дело на цигани.

Голяма тревога предизвиква и рушащата се сграда на първото училище в населеното място, което е едно от първите, създадени през епохата на Възраждането. Местните жители многократно са искали от Община Родопи финансова помощ за възстановяването на сградата, но без успех. Сега Борис Ячев обеща да потърси възможности за финансиране от Министерство на културата за реставрацията на историческата светиня.


От патриотичната формация поеха ангажимент да помогнат за възстановяване на рушащата се сграда на училището в Храбрино

В категории: Политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Dolley
07.08.2016 21:35:12
0
0
Tiene pinta que eres tú la que ha votado negativo a todos los comentarios que no rezan con tu credo… simplemente te diré que la derecha en españa tiene fecha de ca2dicdad&#8u30; la juventud es de izquierdas y solo quedarán para seguir con vuestro legado los nietos de los que han sido estómagos agradecidos de Franco.Debate caliente. Qué piensas? 6  7
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки