Подпалиха колата и на шефа на РПУ-Пазарджик


26 Февруари 2016, Петък


В Пазарджик като че ли има своебразна епидемия по колите на магистрати и полицаи – горят. В средата на седмицата, в 3 часа след полунощ,  две пожарни машини гасиха

Автор: Десант

автомобила на директора на Районното полицейско управление в града Ненко Годжевъргов. Огънят е възникнал в предната част на десетгодишното „Ауди – А4”, паркирано на ул. "Димитър Греков". Изпепелен е двигателят и част от купето. На място са пристигнали две пожарни, които са потушили веднага огъня.

Това е повод да припомним, че на 3 февруари 2016 г., около 3,45 ч. сутринта, е бил запален личният автомобил на Васка Наскова, прокурор от Районна прокуратура-Пазарджик. Возилото, марка „Форд Кугар“, произведен през 1999 г., е било паркирано пред жилищния блок, където живее Наскова. По случая бе образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 330 ал. 2 точка 2 от Наказателния кодекс. Делото се наблюдава от Окръжна прокуратура-Пазарджик.

Има и трети подобен случай за последната половин година. На 8 септември 2015 г., бе подпален личният автомобил на прокурора от Районна прокуратура - Пазарджик Георги Кацаров. Колата – марка „Мерцедес - С 220“, произведена през 1999 г., е била паркирана пред дома на магистрата в Септември. Тогава екипът на пожарната и оперативно-следствена група установи, че пожарът е причинен от бутилка със запалителна течност, поставена под задния десен калник.

В случая с автомобила на шефа на РПУ-Пазарджик се твърди, че няма данни за умишлен палеж. Това подчерта в изявлението си и говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Само дето в 3 часа след полунощ е малко вероятно да възникне случаен пожар в една кола, например поради късо съединение в електроинсталацията или заради попадане на бензин върху горещи части от двигателя и изпускателните тръби и т.н. Освен това, колата на Ненко Годжевъргов е прибрана в паркинг на РПУ за подробен оглед, което също навява на мисълта, че все пак версията за умишлен палеж ще бъде проверена докрай.
Остава да се разкрият и палежите на автомобилите на прокурорите Наскова и Кацаров.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки