Кой изопачава българската история


Кой изопачава българската история
И трите синджира роби също ли са били резултат на „кротко съжителство“
11 Февруари 2016, Четвъртък


Доживяхме отново пробуждането на зловещите антибългарски сили, които пак надигнаха глави и с пяна на уста крещят срещу истините в нашата история.



Според тях раята, т.е. българското население в периода на турското иго, си е живеела в мирно и кротко съжителство със своите главорези! Ами трите синджира роби, оковани и изтерзани, карани за продаване към пазарищата за роби в Анадола и Смирна? Дали и те така блажено са съжителствали със своите мъчители чалмалии, въртящи бичове над главите им?

Ами кръвният данък, при който български момченца са отнемани насилствено от майките им и потурчвани, за да станат най-яростните защитници на султанската власт? И това ли е мирно съжителство? Ами горчивият факт, че гордият Алтън Калофер 3 пъти е опожаряван от отоманските поробители? Ами многобройните въстания срещу тиранина, които са били  удавяни в кръв? И това ли е мирно съжителство?!
Намериха се в наши дни майкопродавци и псевдобългари, които искат да заменят термина робство със съжителство, владичество, османско присъствие и прочее нелепости.

Но безумията с подмяната на термините в България не свършват само с това, нито с твърденията, че е нямало никакво Баташко клане (?!). Сега чиновниците в Просветното министерство решиха да пробват родолюбивия рефлекс на днешните българи, като отстраниха от новите учебни програми „Даваш ли, даваш, Балканджи Йово“, „История славянобългарска“, Добри-Чинтуловите стихове и стихотворението „Хубава си ,моя горо“ от Любен Каравелов.
Аргументите им са повече от смешни – децата се били плашели от натурализма в „Даваш ли даваш...“, а Чинтуловите бойки стихове не били съвременни и трябвало да се изучават в часовете по музика.

И добре че се надигнаха отново здравите патриотични сили от Подбалканските полета, за да се даде достоен отпор срещу „гнилите ябълки“ в просветното ни министерство. Заговори отново кръвта на славните ни деди – герои от Карлово, Калофер и Сопот. Юначните им потомци от тези градове са както винаги първи в битките и протестите срещу тревожната подмяна на героичната българска история.
Но възниква тревожният въпрос: защо не се оповестяват имената на тези „автори“ на антибългарските предложения за гнусната подмяна на нашето славно минало? Защо конкретните лица се скриват зад „колективната вина“? Нима това не са новите съвременни еничари, които изплуваха като мръсна пяна в бистра планинска река?
Никола Динев,
Пловдив


В категории: Горещи новини , Трибуна

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
balgaro-germanski targovez na
12.02.2016 08:17:24
0
0
ami sega imame novi predisvikatelstva koito trjjabva da majstorim v polsa na balgaria tova sa ikonomisheski politisheski pravni voenni polizejski i drugi
jasno e she v balgaria ima mnogo proturski kolaboratjori no ima i proruski,progermanski ,proamerikanski ,proanglijski i drugi kolaboratjori
meshdu koito ima i omesheni sutenjori vojajori kontaktjori minjori i drugi
no kato se ima napredvid she i v drugi strani gi ima to e dobre da se nabljudava tjahnata szena kak rabotjat i s kogo sa svarsani i dali ima jasno israseni protivozakonni dejania i kakvi sa i bes emozii da se vidi kakvo moshe da se napravi v polsa i na balgarskite interesi v ramkite na dopustimite vasmosnosti
1
Генади Савов
11.02.2016 16:05:45
0
0
Нужно е да четем истинската си история.Петър Добрев-за българите и Божидар Димитров на тази тема.Турско робство е имало-нека четем Страшимир Димитров-специалист по турска история,който е писал за въстанията във Видинският край 1836-1837-1850 год.Пламен Павлов е писал за турските нашествия в България 1355-1396-1422 год.България е била завзета от турските войски с огън и меч.За Батак има много книги.Баташкото клане добре е описано в Иван Венедиков.Въстанието в Батак-1876 год.С.1928 год.има е книгата в интернет.В Уикипедия има данни за Априлското въстание в гр.Клисура,която е била опожарена и подложена на сеч от турски башибозук на Тосун бей.[bluescreen]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки