Слънчевата гъба на ацтеките лекува коварния рак


17 Декември 2015, Четвъртък


Тя помага и в случаи, за които традиционната медицина вече не дава никакви надежди


Агарикус блазеи (Agaricus Blazei Murrill) е наричана още „Златната гъба”, „Гъба на живота и дълголетието”. След поредица от биохимични и клинични изследвания през 2006 г. тя е призната за най-перспективната гъба за лечение на онкологични заболявания и за забавяне процеса на стареенето на организма.

Расте в Централна и Южна Америка, където е открита и описана през 1965 г. от американския миколог Мюрил, чието име носи. Местните я използвали като средство за помощ при сериозни заболявания. Навсякъде по многочислените фрески и глинени фрагменти на ацтеките има изображения на тази гъба.
При изследване на коренните жители на тропическите гори недалеч от Сан Пауло, Бразилия, където тя се среща, се установява, че там основно живеят 90-100-годишни ловци и рибари, като видимата им възраст е значително по-малка от реалната.

Характерен за нея е специфичният й мирис и необичайният кисело-сладък вкус. Местните жители я търсят с кучета и ежедневно я прибавят във вид на прах към сосове, месни блюда и при приготвяне на тинктури.
Досега в света са открити около 30 нейни близкородствени видове, но само Агарикус Блазеи Мюрил притежава почти универсални лечебни свойства и с право носи името „Слънчевата гъба на ацтеките”.

Освен на много ценни витамини и минерали, гъбата е изключително богата и на полизахариди, преди всичко на бета D-глюкан. Както пише в научната литература, тя мощно стимулира имунната система. Приемането й довежда до нарастване на броя и активизиране на клетките убийци, които отговарят за разрушаването на нетипичните образувания в организма и попадналите в него бактерии и вируси, както и за изхвърлянето на канцерогенните биохимични съединения от тялото на човека.

Това действие на Агарикус е доказано при лечение на пациенти с левкемия, рак на червата, черния дроб, половите органи, гърдата, панкреаса, простатата. При повече от пациентните туморният маркер е падал само няколко седмици след началото на лечението, и то в случаи, за които традиционната медицина вече не е давала никакви надежди. Описано е и благотворното й действие при цироза на черния дроб и хепатит от видовете В и С.

Японски специалисти, изследващи рака, са потвърдили чудното и преди всичко бързо действие на тази гъба даже и при пациенти в последен стадий на развитието на раковото заболяване, придружено с множество метастази. Гъбата стимулира смяната на кръвта, от което имунната система се стабилизира в кратък срок и започва да се справя с болестта.
Макар и още да не е добре позната в Европа, Агарикус е призната в Япония, Бразилия, Мексико, Уругвай и САЩ като средство, предотвратяващо развитието на онкологични заболявания, а в Япония даже е пусната официално като антираков медикамент.

Акарикус или екстрактът от нея неутрализират и канцерогенните вещества, които се образуват в тялото в резултат на химио- и лъчетерапия. Гъбата е доказала своята ефективност и при лечението на автоимунни заболявания (мултиплена склероза, атопичен дерматит, автоимунен тиреоидит, лупус еритематодес, склеродермия, полиартрит), кожни болести, бронхит, астма, алергия, гастрит, диабет, артериална хипертония, упорита мигрена. Тя проявява своите удивителни целебни свойства и при изтощение и хронична умора, както и при проблеми с ерекцията при мъжете.
Екстрактът от Агарикус се прилага в САЩ и като съпътстващо лечебно средство срещу СПИН.
У нас екстракт от гъбата може да се намери в билкови магазини и дрогерии или по интернет.


В категории: Здраве , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
playboy arbiter kato fulgenci
17.12.2015 17:58:32
0
0
ami naj dobroto bi bilo da napravjat ekspedizia s moe ushastie v jushna amerika i da donesem gabi i spori za vazproisvodstvo na tasi gaba v balgaria
1
MUNCHO
17.12.2015 12:26:41
0
0
BI BILO MNOGO POLEZNO ZA 4ITATELITE,AKO PUBLIKUVATE I SNIMKA NA TAZI GABA.
KAKTO I NJAKOI REZEPTI.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки