Работният им ден


05 Декември 2015, Събота


30 ноември (понеделник), 15,25 ч. Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев обявява, че възнамерява да подпише три наредби,


касаещи образователния процес в българските училища. На среща със Синдиката на българските учители обаче се оказа, че „не всичко е изяснено по съдържанието на учебния план за децата от първи до четвърти клас“, поради което министерският му параф трябва да изчака. Танев остана верен на себе си и направи поредното си академично изявление, което, както си му е редът, никак не е лесно да бъде разбрано, поне на първо четене: „Отзад имаме обратно броене, което е за това как се печатат учебниците, защото аз имам твърдото убеждение, че книжката не може да замести лаптопа.“ Оставаме с впечатлението, че министерството е почнало обратно броене, което да отбележи края на съществуването на учебниците, след което ще раздаде на близо 800-те хиляди български ученици по един лаптоп, за да се учат от него на четмо и писмо.

1 декември (вторник), 10,35 ч. По време на пресконференция на тема „Власт, лекари и пациенти - заедно в реформата“ премиерът Бойко Борисов прави следното прозрение: „Този, който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни навици, няма други да му плащат лечение“. В подкрепа на въведения от здравния министър Петър Москов данък „Вредни храни“, министър-председателят осветлява присъстващите, че „тъкмо тези три вредни навика са причината за високата смъртност у нас и големия брой инфаркти и инсулти“.
Борисов явно е забравил едно отдавнашно свое изказване, че като е бил малък, преди да го пусне майка му да затича волно по банкянските поляни, е закусвал с филия, намазана с мас. От което може да се заключи, че за да се предпазим от инфаркти и инсулти, трябва да топим сланината си на мас и чак тогава да се облажваме с нея.

23,13 ч. Същия ден бял товарен микробус „Мерцедес“ вдигна на крак цялата полиция в столицата поради съмнението, че е тъпкан с ескплозиви. Когато това все пак не се оказа вярно, гневът на гръмовержеца премиер е унищожителен. „Бесен съм от безотговорните действия на всички, които предизвикаха паниката на летище София около измислената бомба“, заявява той пред очакващите с нетърпение поредната му тирада от бисери журналисти. „Да отменяш полети, да говориш глупости по медии, да вдигаш на крак държавата, е не просто грешка, а безотговорност и виновните трябва да понесат отговорност за това“, произнася присъдата си той. После нарича служителите на летището и полицаите „банда некадърници“, които „няколко часа държаха на нокти държавата“.

Борисов явно не е обърнал внимание, че две специално обучени полицейски кучета и два специализирани уреда са потвърдили наличието на взривни вещества в буса, преди той да бъде отворен. Нещо, което задължително трябва да се разследва, тъй като може да даде ценна информация за извършени или пък подготвяни атентати. В резултат на гнева премиерски пресаташето на летището е скоропостижно уволнена, очакват се оставки и на хора с високи постове в МВР, които всъщност отдавна не се харесват на своенравния ни премиер.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки