Коя е причината за миграционната криза


27 Ноември 2015, Петък


Проучване показва, че европейците и американците са на различно мнение по въпроса


Дейността на терористични организации като „Ислямска държава“ се явява основна причина на миграционната криза, показват данни от допитване, проведено в САЩ и европейските страни от известната британска изследователска компания Populus за международната информационна агенция и радио „Спутник“.

В отговор на въпроса „Каква, според вас, е главната причина за кризата с бежанците в Европа?“ 37% от респондентите от страните в Западна Европа са отговорили, че това е заплахата от тероризъм, идваща от страна на „Ислямска държава“ и други терористични организации. В Съединените щати това мнение споделят 32 на сто от анкетираните.
Анализаторите отбелязват, че съществува съществено различие в гледната точка на жителите от Източна и Западна Европа.

Докато в западните части на Стария континент само 11 процента от допитаните посочват като причина за миграционната вълна политическите и военните действия на САЩ и съюзниците им, то в Източна Европа това мнение се подкрепя от два пъти повече хора – 23%. Броят на анкетираните от Съединените щати, смятащи че като причина за тази криза е тяхната военна намеса, съставляват само 8 процента.
Проучването е извършено в периода от 25 септември до 15 октомври тази година. В него са взели участие общо 8000 човека, по 1000 от всяка страна – Великобритания, САЩ, Германия, Франция, България, Унгария, Чехия и Полша. Извадката представя различно по пол, възраст и география население.

Международният проект по проучване на общественото мнение стартира през януари 2015 г. В неговите рамки редовно се извършват анкети в европейските страни и САЩ по най-актуалните социални и политически въпроси.
Междувременно във вторник от Брюксел дойде новината, че Европейската комисия е одобрила отпускането на 3 млрд. евро на Турция за борба срещу бежанската криза.

Средствата ще бъдат осигурени от 1 януари 2016 г., става ясно от документа на ЕК. Парите ще бъдат използвани за „създаването на механизъм за координация, който да отговаря на нуждите на бежанците”. „В борбата срещу имиграционната криза абсолютно ясно личи, че ЕС и Турция трябва да насърчават двустранното сътрудничество. Тези пари ще бъдат изразходвани за подобряване на ежедневието на бежанци в Турция”, заяви по този повод зам.-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс.
В неделя, 29 ноември, Брюксел ще бъде домакин на среща на върха между ЕС и Турция в областта на миграцията, свикана от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.


В категории: Международна политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
playboy parfjumsho tabakov m
01.12.2015 07:03:42
0
0
spored mnogo promenlivi mnenia na raslishni honorar savetnizi referi arbitri mediatori posrednizi komisioneri parfjumshii tjutjunshii shikidshii burgudshii kalajshii prishinite za tesi emigrantski drami sa mnogo i njakoi ot tjah sa iskustveno sasdadeni s zel da se promenjat njakoi neshta v polsa na njakoi hora i organisazii.
merkite za preodoljavane na negativnite posledstvia mogat da badat raslishni spored savetnisheskite shtabove koito gi namisljat .
verojatno na parvo vreme dostavjane na desetki barsi leko vaorasheni kateri 1 njakolko koraba s helikopteri i s radari v shernomorskite granizi na evrosajusa ,stotizi barsi leko i sredno vaorasheni korabi njakoi ot tjah s helikopteri i silni radari po granizite na evrosajusa i nato v sredisemno more .
po suhopatnite granizi mnogo pregradi i uvelishavane na granishnite vojski po granizite i v stranata spored prezenkata kolko sa neobhodimi .
no az lishno dori i da bada pensioniran evro i nato vojnik i evro i nato general imam interes da rabotja samo za peshelivshi sdelki i samo kato targovez posrednik na pokupko prodashbi na bodliva tel i na vsishko neobhodimo za ukrepvane na granizite na evrosajusa i nato zatova trjabva da vidja dali hotelierskia ,bankerskia ,milionerskia fabrikantskia ,targovskia ili otbranitelnia ili drugi sektori shte mi davat peshalbite za desetiletia rabota za tjah i svarsanite s tjah hora i strukturi .tesi neshta moshe da se diskutirat i na ostrovi kato mustik,madejra,maurizius i ako se reshat pravilno shte ima poveshe sigurnost i za vsishki sektori koito doprinasjat za tjah .
i taj kato mnogo milioni milioneri po sveta sa verojatno na moe mnenie to
kato usnajat za tova shte se radvam da mi podarjat po njakolo miliona vseki moshe i v evro,us $ ,pesos ,krusejros i drugi valuti .
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки