НФСБ след балотажа


НФСБ след балотажа
Сред ангажиментите на кмета на Дебелт Иванка Ангелова е да направи невъзможно незаконното пребиваване на циганите в селото
06 Ноември 2015, Петък


Общо 14 са кметовете на Националния фронт в малките общини и населени места

Автор: Десант

Общо 14 са избраните кметове на общини и по-малки населени места от родолюбивата партия, като в края на седмицата се очаква техният брой да стане 15. В с. Маломир, община Тунджа, област Ямбол, ще се проведе трети турна изборите. Там шанс за победа има кандидатът на НФСБ Йордан Тодоров, който на втория тур спечели равен брой гласове с основния си опонент.

Макар от ръководството на НФСБ да оценяват като незадоволително представянето на родолюбивата партия на местния вот през тази година, не може да се отрече, че в много общини патриотичните идеи на Националния фронт ще бъдат защитавани от честни и принципни съветници и кметове, приели да работят в името на благото на жителите на съответните региони и населени места.

В северозападния град Грамада представителят на НФСБ Милчо Башев спечели на балотажа срещу досегашния кмет. Така патриотите получиха шанса да поемат управлението в общината за следващите четири години.
Направихме един сериозен пробив в област Видин и в цяла Северозападна България с това, че имаме избрани петима съветници и кмет на община Грамада, обясни той пред телевизия СКАТ.

„Вярвайте ми, през следващите години ще работим всеотдайно в интерес на населението на общината. Неотложните неща, с които трябва да се започне, са създаване на благоприятни условия за бизнеса за разкриването на нови работни места в общината и извън нея, подобряване на инфраструктурата, както и дейността на социалния патронаж, а с това и грижите за възрастните хора“, каза след изборите Башев.

Първото, с което смята да се заеме новият кмет, е извършването на цялостна ревизия. Целта е да се спре изтичането на средства от общинския бюджет, да се установи дали подписаните от предишния кмет договори са в полза за общината, размерът на поетите задължения от предишното управление, като всичко това стане основа за формирането на реален и изпълним бюджет на общината за следващата година.

В бургаското село Дебелт още на първия тур на изборите подкрепяната от НФСБ и партия СЕК Иванка Ангелова убедително спечели втори мандат. Сред нейните ангажименти, поети пред избирателите й, са тези да се прекрати незаконното пребиваване на циганите в селото и изграждането на канализация за питейна и отпадна вода там, където все още няма.

Новият кмет на поморийското село Горица Тончо Киров от Националния фронт спечели балотажа с близо 52 на сто от подадените гласове. Така населеното място получи шанса да се превърне в търсена туристически дестинация в Бургаския регион, което е сред приоритетите на Киров. Обективните условия това да стане е близостта до морето и Източния Балкан.

Хората в селото искат да се направи канализация, това ще е една от първите ми задачи, каза новият кмет. „Знам, че това е изключително трудно предвид оскъдните средства, които идват от община Поморие. Затова ще кандидатстваме за европейско финансиране, като основните документи за това вече са подготвени в периода преди изборите“, добави той.
Категорична бе победата на Националния фронт за спасение на България във варненското Старо Оряхово, община Долни Чифлик. Иван Иванов е новият кмет, който като основна своя цел си постави възраждане на родното си село.

„Моята кауза са децата – сподели той. – Тук, по мой проект преди седем години започна строежът на два стадиона и първото, за което ще се боря и ще настоявам, е да създадем футболна академия за младите таланти, при това не само от нашето село.“
Старо Оряхово е само на 6 километра от морето, има своите природни дадености и според Иванов това трябва да се използва за развиване на туризма, като така ще се намали и безработицата. По мнението му обаче тази цел може да се постигне само ако всички жители на селото, независимо от политическите си пристрастия, обединят усилията си, за което той всячески ще съдейства.

Кандидатът на НФСБ за кмет на китното селце Блажиево в Кюстендилска област Пламен Караканов спечели доверието на повече от 57% от избирателите по време на балотажа. И това, въпреки многото регистрирани специално за обръщане резултата от вота гласоподаватели, преимуществено цигани  – над 200 при общо 330 жители на селото по постоянен адрес.

Поради безредиците, случили се на първия тур, местните хора категорично са на мнение, че в Изборния кодекс трябва да се въведе правилото да се гласува само по постоянното им местожителство, като това не се отнася единствено за ангажираните лица по провеждане на изборите, за полицията, пожарната и другите служби, които поддържат денонощно дежурство.

И в плевенското село Борислав, община Пордим, балотажът бе спечелен от представителя на НФСБ Христо Николов, който събра близо 69% от вота на гласоподавателите. С помощта, която е оказвал на нуждаещите се, той заслужено се ползва с уважението на съселяните си и това е основната причина за изборната му победа.
„На цялото село съм помагал, няма къща, в която да не съм бил“, така обяснява той доверието, което са му гласували хората от Борислав. „А се съгласих да бъда кандидат на НФСБ, защото в тази партия хората са патриоти и са честни.“

Жителите на Борислав са уверени, че новият кмет ще работи изцяло в защита на техните интереси и животът в селото ще се промени към по-добро.
От общо 343 жители на чирпанското село Спасово 185 отдадоха предпочитанията си на кандидата на НФСБ Димо Нецов, който е и новият кмет. Той успя да спечели  своите съселяни с каузата си за благоустройството и развитието на населеното място. Според него победата на вота е за всички спасовци, а отговорната работа тепърва предстои.
„Искам да изкажа своята благодарност на младите хора в селото, а и на всички останали, които пожелаха да има някаква промяна тук“, каза той.

Едно от нововъведенията на кмета ще бъде всички важни решения, касаещи жителите на населеното място, да се вземат по най-демократичния начин – на общоселски събрания, а той да бъде проводник и защитник на идеите и желанията на хората пред общинската власт.
Нецов ще работи и за спечелването на европроекти по програмата на ЕС за развитието на малките населени места. Основен негов приоритет ще бъде и възраждането на патриотичното чувство сред жителите на Спасово с изграждане на Алея на славата. Първите имена в нея ще бъдат на видните будители и възрожденци Иван Андонов, поп Манол Коларов, дядо Вичо Бончев и други.

Само в едно от населените места в община Лъки се проведе втори тур на местните избори. В него издигнатият от НФСБ Елко Огнянов надделя в балотажа в село Белица с 57,76% над опонента си Ангел Гюлев от ДПС, който е получил 42,24% от гласовете.
В село Козаново, община Асеновград, кмет стана издигнатият от коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Атанас Тянев. Той събра 60.47% от подадените гласове. Негови приоритети са благоустрояването на населеното място, повишаване сигурността на хората, както и създаване на условия за работа на младите негови жители.
Кмет на с. Любен, община Съединение, област Пловдив, с 54,19% от подадените гласове е спечелилият балотажа Иван Баненски, издигнат от НФСБ.

Доверието на избирателите в сливенското Старо село спечели на втория тур на местните избори през тази година и издигнатата от НФСБ Теодора Стоянова. Това стана със съдействието на ВМРО, който преди балотажа реши да подкрепи кандидата на Националния фронт.
Победа в град Меричлери постигна и кандидатът на родолюбивата партия Николай Колев, който събра 66.71% от вота на гласоподавателите.

За кмет на с. Долни Вит, община Ябланица, Ловешка област, е избран с близо 62% от подадените гласове представителят на Националния фронт Румен Иванов. А в пловдивското село Ръжево Конаре пак със същия процент кмет през следващите четири години ще е кандидатката на НФСБ Йовка Аврейска.
В общо 15 населени места в страната президентът ще насрочи провеждането на трети тур на изборите поради постигнати еднакви резултати. Така в с. Маломир, община Тунджа, област Ямбол, Йордан Тодоров от НФСБ и кандидатът на коалиция „БСП-ЗС Ал. Стамболийски“ ще се борят отново за доверието на избирателите.


СЕК иска касиране на изборите в Средец

Купеният, корпоративният и циганският вот бяха определящи при избора на кмет и общински съветници в Средец. Това заяви председателят на партия „Средна европейска класа“ Георги Манев в предаването „Турбулентност“ на телевизия СКАТ, с водещ Ангел Божидаров.
В Средец СЕК е коалиционен партньор на „Национален фронт за спасение на България“. Двете партии заложиха на Живко Гърков, чиито гласове не стигнаха за балотаж. Коалицията обаче ще бъде представена от петима общински съветници в местния ОбС, сред които е и самият Гърков.

По време на предаването Георги Манев разкри част от схемите за подмяна на вота. Заради скандалните нарушения в деня на изборите и доказаното поправяне на огромен брой бюлетини той е входирал жалба в Бургаски административен съд. Делото за касиране на изборите в Средец бе насрочено за 5 ноември, но до редакционното приключване на броя не бе ясен изходът от него.

Председателят на СЕК е категоричен, че ако се признаят невалидните бюлетини за общински съветници, които по негова преценка са над 1200, това ще бъде в полза на демокрацията. Според него само така може да бъде зачетен действителният вот на гласоподавателите в Средец, които останаха измамени в нощта на 25 октомври.


Новият кмет на с. Спасово Димо Нецов смята важните решения, касаещи населеното място, да бъдат вземани на общоселски събрания „Ще кандидатстваме за европейско финансиране, с което да направим канализация на селото“, обеща новият кмет на Горица Тончо Киров

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки