Здраве от природата за щастливо дълголетие


Здраве от  природата  за щастливо  дълголетие
17 Декември 2015, Четвъртък


„Десант“ подготвя за печат нова книга, която включва уникални рецепти от цял свят

Автор: Десант

Рецепти за здраве от цял свят - така е озаглавена новата книга на „Десант“, която подготвяме за печат като подарък на най-ревностните ни читатели и верни приятели. Специалното издание няма да има корична цена, защото е безценно. Няма да го намерите на книжния пазар, защото нашата цел не е да печелим от него.
Единственият начин да се сдобиете със сборника с уникални рецепти от народната медицина е годишен абонамент за любимия вестник.

Какво представлява книгата?

В основата на нейното създаване е един мъж на 66 години, който видимо изглежда на не повече от 50. Казва се Мирослав Робев и от няколко години работи в столичната печатница „София“.
По професия е инженер, има три десетилетия стаж в електронно изчислителния център на няколко български банки. Специализирал е изчислителна техника в Австрия, участвал е в тематични семинари в Швейцария и Англия през периода 1977 – 1993 г. 

Преди повече от 40 години се запалва по едно рядко срещано хоби, което е доста далеч от точните науки и инженерната мисъл. Да събира рецепти за здраве от природата, алтернативни начини на лечение, статии за революционни научни открития в сферата на медицината, които обаче не са масово популярни по обясними причини. Прави го и до ден днешен.
Повечето от рецептите му са от България, но има и от много други държави. Най-интересни са тези от Китай и Тибет.

В личния му архив вече има описание на десетки хиляди начини за спасение от различни болести, включително и от най-коварните. В продължение на години Робев ги е систематизирал по болести, а някои от тях лично е изпробвал върху себе си.
Здравето е по-ценно от парите и в сто банки, казва той. И е убеден, че природата около нас ни дава всичко необходимо да се радваме на щастливо дълголетие, без болежки и тежки увреждания на организма. И, разбира се, без химикалите на лекарствената индустрия, които не ни лекуват, а ни разболяват още повече. Лично той не е пил хапчета от години.

Каква е неговата тайна да изглежда толкова добре?

Здравето отвътре личи отвън, казва Мирослав Робев. Той не само младее за годините си, но и се чувства в перфектна форма. Как го е постигнал, с удоволствие споделя с читателите на „Десант“.
Тайната е в природосъобразеното и здравословно хранене, обяснява Робев. Сутрин, веднага след събуждане той изпива чаша гореща вода на малки глътки. После си прави билков чай и чак тогава закусва.

„Закуската трябва да е балансирана и задължително да съдържа плодове. От менюто си нацяло съм изхвърлил пакетираните и полуготови храни, съмнителните продукти, в които присъства повече химия. Маргаринът съм го заменил с масло, избягвам белия хляб и не кусвам сладкиши. Рафинираната захар е убиец, а комбинацията между брашно, мая и захар е още по-смъртоносна. Най-малкият проблем, който може да възникне от тъпченето на такива храни, е наднорменото тегло. И най-важното – следя за алкално-киселинния баланс на тялото си“, споделя колекционерът на рецепти за здраве от природата.

Горещо препоръчва на читателите ни да следят нивото на рН, което става много лесно със специални тестове, които могат да се намерят вече във всяка аптека. „Заради начина си на хранене, повечето „модерни“ хора страдат от киселинност. Съвременната диета съдържа в по-голямата си част храни, които оставят киселинни остатъци в организма. Които разяждат нашето тяло и водят до множество здравословни проблеми“, категоричен е Робев.

Що е то рН и защо киселинно-алкалния баланс на тялото е в основата на нашето здраве, ще ви разясним подробно в някой от следващите си броеве.
Книгата „Рецепти за здраве от цял свят“ пък нашите годишни абонати могат да очакват в края на януари 2016 г., за което ще бъдат уведомени поне две седмици по-рано.


В категории: Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
09.12.2015 16:31:43
0
0
Не, не е нужно. "Български пощи" ще ви доставят книгата на адреса, който сте посочили за абонамента.
1
Т. Цанев
08.12.2015 10:55:14
0
0
Извинявм се,ако изглеждам глупаво с въпроса си, но искам да знам след като имам вече направен абонамент расписката трябва ли да я испратя в редакцията, за да удостоверя абонамента си?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки