Брезова гъба лекува рак


05 Ноември 2015, Четвъртък


Трябва обаче да се знае, че магическа терапия за всеки вид онкологично заболяване не съществува


Един немски лекар беше писал, че за всяка болест има поне 300 алтернативни терапии. Аз мисля, че дори са повече. Проблемът по-скоро е в друго - а именно доколко те са достъпни за българина. Много от лекарствените средства се прилагат и продават в чужбина, така че било поради финансови, било поради други причини по-голямата част от тях са недостъпни за хората у нас.

Трябва да се знае и още нещо. Всеки организъм реагира по специфичен начин на прилаганата терапия. Това се обуславя не толкова от различията между един човек и друг – кръвна група, специфични алергични реакции и т.н., а най-вече от начина на живот, който е воден. В него влизат и храненето, и интензивността на физическа активност, и въздухът, който човек диша, и водата, която пие, и нивото на стреса, на който е подлаган.

Поради това трябва да е ясно, че магическо лекарство за рака просто не съществува. Има алтернативни методи, които понякога вършат чудеса. Има методи, за които техните създатели твърдят, че са ефективни на 50%. Но, пак повтарям, поради едни или други причини доста от тези средства са недостъпни за българите.
Това, което мога да ви предложа, е едно старо руско народно средство за лечение на рака и което може да се намери в България, а и не струва много пари.

Става дума за брезовата гъба, наречена чага. Аз лично имам познат в Русия, на когото майка му, която е болна от рак на червата, взема от тази гъба. Знам и за човек от Варна, който се лекува по същия начин и е доволен от резултатите.
Взема се 100-150 г от гъбата чага и се залива с изворна вода. Оставя се да престои 3-4 часа във водата, след което се смила, за да се получи кашица. Когато сместа изсъхне, се получава прах, който се съхранява в памучна торбичка. След това се вземат 3 с.л. от този прах и се заливат отново с изворна вода. Течността се загрява най-много до 55 градуса.

Слага се в термос да преседи една нощ. На сутринта се прелива в буркан и се приема по половин чаша 3-4 пъти на ден 30 минути преди храна. Отварата може да се съхранява 3-4 дни на хладно място. След това се приготвя нова. Прахът от гъбата обаче може да се използва 2 пъти, като вторият път престоява не една нощ, а цяло денонощие.
Ето още един вариант на рецептата.

Чагата се залива с преварена вода така, че да я покрие. След това се смила и една част от нея се залива с 5 части от водата, в която е киснала. После се загрява до температура 50 градуса. Сваля се от огъня и престоява 2 денонощия. Прецежда се през няколко слоя марля и течността се излива в отделен съд, като към нея се добавя още вода до получаване на първоначалния обем. Тази смес се държи не повече от 3-4 денонощия на хладно място. Приема се по една чаша до 3 пъти на ден 30 минути преди хранене.

И още нещо:чагата не трябва да се приема едновременно с вливане на глюкоза, както и при лечение с пеницилин или негови производни. Противопоказни за приемане на отвара от гъбата са още хроничният колит и дизентерията.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки