Грешките на управляващите се множат, застрашена е местната им власт


Грешките на управляващите се множат, застрашена е местната им власт
Народът въстана срещу провокациите на ДПС, от изпълнителната власт – ни вопъл, ни стон...
10 Октомври 2015, Събота


Събитията извън България неизбежно сриват авторитета на правителството

Автор: Стефан Солаков

Запитан защо правителството е пасивно по отношение на горещите събития в Сирия и Близкия изток, високопоставен функционер на ГЕРБ заяви, че българската държава не е в състояние да играе каквато и да е роля при разрешаване на сложните международни проблеми.
С две думи той подпечата отдавна известната у нас обществена присъда, че всички ние живеем в една несъществуваща държава, накичена бутафорно с древното и съкровено за мнозина наименование България.

Странно е, че две седмици преди поредните избори в тази имагинерна държавна формация рядко се срещат политически играчи, които да натякват на управляващата партия за нейната страхлива позиция спрямо международната криза близо до българските граници.
Изборите за местни органи на властта не са изолирана кампания от локален характер, защото много области в нашата страна са непосредствено зависими от случващото се извън пределите на държавата.

Като се почне от европейските финансови програми и се стигне до постоянно засилващата се угроза от прииждащите мигранти – всичко това неизбежно рефлектира върху способностите на правителството да неутрализира почти всекидневните заплахи за националната сигурност, както и да осигури спокойното функциониране на българските общини.

Пред кандидатите за кметове и за общински съветници на патриотичните формации се открива изключително благоприятен фронт за разобличаване на престъпната апатия на управляващата партия по отношение на геополитическите промени в нашия регион.
Налаганото от премиера и неговата бездарна камарила схващане, че от България нищо не зависи и че покорно трябва да очакваме инструкции от „големите началници“, е изключително опасна позиция, която може да стовари върху страната ни допълнителни усложнения, свързани пряко с управлението на отделните й области.

Дрънкането на оръжия близо до нашите граници вече натопорчи антибългарските онбашии на ДПС и тяхното поведение в предизборната кампания се превърна в нагла демонстрация на незачитане на българската конституция и на правовия ред в държавата.
Да сте чули поне бегъл упрек от страна на Бойко Борисов и неговите адютанти по адрес на гаврата с революционното знаме и националните герои на България, извършена от потурнаците на Лютви Местан?

Народът масово „въстана“ срещу наследниците на османските касапи: многолюдни демонстрации с песни и хоругви пред централите на ДПС, социалните мрежи буквално завряха от възмущението на българското население...
Ни дума, ни вопъл, ни стон – нито от изпълнителната власт, нито от президента, да не говорим за партийните функционери на ГЕРБ, които подмолно си гугукат с анадолската агентура и тайно кроят бъдещите коалиции в местното управление.

В дни на изпитание, когато Великите сили взаимно се зъбят с най-модерните си оръжия и светът е изправен пред заплахата от нови унищожителни войни, министрите на „Дондуков“ 1 се крият под бюрата като щрауси със заровени в пясъка глави. Дипломат № 1 се завърна от Ню Йорк, където взе участие в сесията на Генералната асамблея на ООН, и още от летището ни заля със своята нечувана и невиждана досега некомпетентност за високия пост, който заема.

Това момченце, расло с години под крилото на чичо Сам и обучавано за администратор в колониална България, ни сервира най-новата версия на ЦРУ за решаване на близкоизточния проблем, в която ролята на България отново ще бъде невидима, но изцяло в подкрепа на новите американски стратегии.
Изведнъж се оказа, че Башар Асад, президентът на Сирия, засега трябвало да остане на своя пост, докато се намери най-точната развръзка на войната в неговата страна. И още едно разтърсващо признание на марионетката Митов – голяма част от „умерената“ опозиция на Асад била се изродила и превърнала в бойни отряди на „Ислямска държава“!?

А сега, де! Толкова загубено време и грешни пари, хвърлени на вятъра, за да стигнат стратезите на Вашингтон и техният говорител у нас до твърденията, с които „Десант“ и ТВ СКАТ от четири години насам се опитват да информират българското общество и същевременно да го алармират за опасната игра със сирийските бунтовници, отглеждани и закриляни от предшественика на Митов Николай Младенов – друг един измекяр, изпълнявал стриктно инструкциите на Вашингтон.

Сега, когато се чудим кой отвърза бесовете в арабския Изток и подгони към границите на Европа многохилядни тълпи от мигранти, не трябва да забравяме „заслугите“ на американските копои в двете правителства на Бойко Борисов.
Защото те бяха и все още са любимите му пажове, гъделичкащи огромното его на върховния вожд и вършейки зад гърба му най-отвратителни престъпления към националната сигурност на България.

Канеха го за кум на пищните им сватби и по този начин пряко го сродяваха с амбициозната агентура на ЦРУ, разпростряла мрежите си из целия свят.
Когато се изправят пред своите избиратели, патриотичните кандидати за местната власт трябва да припомнят на своите поддръжници и симпатизанти, че днешният български премиер, който се кълне наляво и надясно, че е спрял руската енергийна инвазия у нас и в Европа, само преди пет години лично обеща на гостуващия в България Владимир Путин, че пряко ще съдейства за създаването на общоевропейски комитет, способен да гарантира проектите на Москва за изграждане на АЕЦ „Белене“ и на станалия по-късно легендарен „Южен поток“.

Днес бате Бойко се прави на ударен и бързо забрави, подобно на членството си в БСП, клетвите за вярност пред властелина на Кремъл.
Почти всеки ден научаваме за гафове на правителството, които биха увредили сериозно не само държавното управление, но и дейността на българските общини. От две седмици в публичното пространство се върти „гениалната“ идея на кабинета да подари част от Борисовата градина на поредната съмнителна фирма, управлявана от турски олигарси.
Компанията „Гаранти Коза“ е успяла да убеди „тенисиста“ Борисов, че само тя може да построи в центъра на София супермодерен тенис комплекс, в който евентуално да бъдат организирани състезания от ранга на Световната асоциация.

Въпреки съпротивата на главния архитект на София и на доказани експерти, че подобен проект е безсмислен и определено свързан с корупционни интереси, министърът на спорта упорито го налага както на Софийската община, така и на негодуващите столичани.
Турската фирма вече успя да закупи централен площад в софийския квартал „Младост“, за да строи там гигантски небостъргач и още някаква безформена грамада от сгради с неясно предназначение. Сега иска да отхапе, и то без да плати и лев на общината, най-атрактивната част от Борисовата градина (бившия стадион „Юнак“), за да издигне гигантски комплекс, абсолютно ненужен на софиянци.

Но не и на турската мафия, пуснала отдавна корени у нас (спомнете си за „Джейлан холдинг“ и за проваления проект „Горна Арда“), която вече налага своята воля по най-високите етажи на изпълнителната ни власт.
Ако се хванем на нейната въдица и се хвърлим в авантюрата, в която очевидно са вложени и апетитни рушвети, нищо чудно след няколко години да станем свидетели не на световни тенис турнири, а на многобройни спектакли на турски танцови ансамбли и на прочутите средновековни дервиши, осквернили наскоро сградата на Народното събрание под покрива на бившия Партиен дом.

Агентите на Ердоган у нас търсят непрекъснато поводи, за да развеят турските флагове в центъра на София и да демонстрират завръщането на османските поробители по нашите земи.
Амбициозни изхвърляния на турската строителна мафия скандализираха и самите неоосманци и тяхното правителство още когато Реджеб Ердоган беше премиер в Анкара.
Всички помним огромната и скъпоструваща автомобилна писта, построена в Истанбул за състезанията на „Формула 1“. Днес тя е едно пусто бетонирано поле, използвано само за модните автогонки на любителите на моторния адреналин.

Милиардите, погребани в този безумен проект, трябва да послужат като сериозно предупреждение към авантюристите в днешното българско правителство.
Още дълго можем да изброяваме извращенията на управляващите ни гербери, както и на голяма част от поддържащите ги във властта реформатори.
Впрочем комбината в изпълнителната власт вече сериозно скърца в навечерието на местните избори. Съюзниците все по-често изглеждат като разбойници, слухтящи за пропуснати ползи и готови да разкъсат „партньорите“, ако бъдат засегнати лични или партийни интереси при взаимното ограбване на държавата.

След 25 октомври неизбежно ще станем свидетели на дългоочакваните трусове в лагера на десницата. Материалното логично ще надделее над общодържавното, а пишман политиците от този отдавна дискредитиран сектор на партийния живот у нас за сетен път ще демонстрират провала на своята безкрайно демодирана идеология.
Важното е, както изтъкнахме по-горе, от този „съюзнически“ разкол да се възползват най-ефективно патриотичните сили, върху които единствено се крепят възходът и благоденствието на българската нация.


В категории: Коментари , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
tradeagent Nr05078s pllayboy h
12.10.2015 07:24:38
0
0
prodalshenie na mixfantasii s humor i fantasii verojatno mnogo i umishleni i neumishleni greshki v minaloto nastojashteto i verojatno za v badeshte sa njakoi ot prishinite da ne varvi po med i maslo i s malina kapina medovina kadeto bi bilo i moeto shtastie sa lishnite interesi na horata i shivotnite i sashtestvata i duhovete i duhalkite i na kolaboratjorite koito pomagaha naraslishni tajni slushbi ot sajusni i nesajusni darshavi
v minaloto humanistishesko vreme bjah edin NAZIonalist kojto kato se napieshe peeshe gerojski pesni i pesni ot asparuh leshnikov no verojatno ne im haresvalo na humanistisheskite podslushvashi she sam imal njakoi izkasvania koito ne bili
udobni za humanistisheskia proletarski internazional kato naprimer edno izkasvane she ako stana ministar v balgaria shte dobavja kam ,,BJALO-ZELENO-SHERVEIA ZVJAT NA BALGARSKOTO ZNAME I SHALTIA I SVETLOKAFJAVIA ZVJAT I OT 3 KOLOR SHTE STANE 5 KOLOR . i sled mnogo podobni fantasii me zaplashiha she shte me razstelvat za podobni NAZIonalistisheski iskasvania i napraviha shivota mi v balgaria neujuten i zaminah za zapaden berlin pri bivshata mi germanska sapruga
no pusnali sluhove she sam kapitan klos ili kos ot polskoto rasusnavane vav wehrmachta i nabljudavali kolko medali i pari shte mi dade wehrmachta
za da mogat da mi gi vsemat kato se varna v balgaria no wehrmachta verojatmo
e skril medalite i parite v njakoi gori kato gorite na kodsha balkan amazonia
i plashnite hoteli v balgaria i po sveta i v majkite i dezata na koito sam dokasano biologishen bashta i tesi koito razbrali tova si sloshili po edin prast v ustata a koito ne sa rasbrali si sloshili po edin prast na drugo mjasto a vasko si poshelal da si slaga zdravia lingam sled prasta v goreshtite isvori na hubavi mladi joni ta ,dumata joni e indijska moshete da si ja prevedete i da me isdadete na restorant ,,,SCHIFFER GESELLSCHAFT ,,V LJUBECK GERMANIA NA I SHEFA GESELLSCHFT V UNIVERSUMA sreshtu honorari za VASKO DA GAMA OT VARNA - PANAMA PRIJATEL NA BOGATA MADAMA NO NE OT MADAN A .

Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки