Националният фронт е против застрояването на Витоша


Националният фронт е против застрояването на Витоша
Силвия Трендафилова показва скандалния приватизационен договор с „Витоша ски“
09 Октомври 2015, Петък


Кандидатът за кмет на София и за общински съветник от листата на НФСБ в столицата – Силвия Трендафилова, взе участие в дебат на тема „Бъдещето на Витоша",

Автор: Десант

който се проведе в края на септември. „Витоша е недостъпна за столичани – липсва удобен градски транспорт, години наред не се възстановява автобусна линия номер 61 до „Златните мостове“, въпреки многократното настояване и протестите на софиянци пред Столичната община. Няма ограничения и за достъпа на автомобили в природния парк и така планината се превръща в автопарк. Хижите там са в окаяно състояние“ – заяви Силвия Трендафилова по време на дискусията.

Кандидатът на НФСБ за кмет остро разкритикува политиката на Столична община, свързана със стопанисването на парка и по-конкретно – сключеният през 2007 г. договор между Столичния общински съвет и частното дружество „Витоша ски“  за приватизацията на ски лифтовете и влековете. В момента те са собственост на частната фирма, която при придобиването им обеща да осигури нови инвестиции. Но 8 години след приватизацията обаче голяма част от съоръженията не работят. Трендафилова бе категорична, че общината по никакъв начин не е защитила обществения интерес в договора – било то умишлено, или поради некомпетентност на юристите.

По време на дебата бе дискутиран и проектът за План на управление на природния парк, който допуска ново строителство във всички територии, с изключение на резерватите. „Категорично сме против създаването на нова урбанизирана територия на Витоша", бе становището на кандидата за кмет на София от НФСБ Силвия Трендафилова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление. Издател ПП НФСБ


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки