НФСБ продължава да намира съмишленици в цяла България


НФСБ продължава да намира  съмишленици в цяла България
След учредяването на структура на НФСБ в село Долна Студена патриотите обсъдиха подготовката и за местния вот
04 Септември 2015, Петък


През изминалата седмица бяха учредени нови седем структури на патриотичната партия – в селата Жеравна, Срем, Алеково, Долна Студена, Белцов, Славяново и Памидово

Автор: Десант

Мрежата от структури на „Национален фронт за спасение на България“ усилено продължава да се разраства. На 27 август симпатизанти и членове на родолюбивата формация учредиха структура и в сливенското село Жеравна – един от най-известните архитектурни и етнографски резервати в страната.

На въпросите на присъстващите, отнасящи се до перспективите, задачите и бъдещето на партията, изчерпателно отговориха народният представител от „Патриoтичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Петър Петров и областният координатор за Сливен Доброслав Иванов.
Новата организация на патриотите бе оглавена от Иван Йорданов.

„Пътят за развитието на Жеравна е очертан ясно от идеите и принципите на Националния фронт. За мен и моите съселяни това е партията, която се вслушва в проблемите на честния и почтен българин и търси начин за тяхното решаване“, категоричен бе той. В работата ще му помага Илия Митев, който стана секретар на родолюбците. Той изтъкна, че икономическият живот в Жеравна, както и в околните селища, може да бъде възстановен с помощта на средства от европейските програми, но няма подготвени кадри, които да пишат и защитават проекти.

След избора на ръководство бе обсъдена подготовката за предстоящите местни избори на 25 октомври.
„Основна цел на Националния фронт в община Котел е да се намали влиянието на антиконституционната ДПС. Протурската партия управлява вече от три години родния град на великия Георги Раковски и в резултат на това в Котел и околните селища като Жеравна икономическата и демографската ситуация се е влошила значително“, заяви Петър Петров.

На срещата жителите на Жеравна поставиха въпроса защо общинската управа на Котел от ДПС получава приходите от хилядите туристи, посещаващи живописното село, но от години отказва финансиране за реставрация на уникалните възрожденски къщи и за поддържане на инфраструктурата в региона.
На 28 август партията на СКАТ създаде поредната си организация в Силистренска област - в село Алеково, община Алфатар.

Десетки съмишленици на патриотичната идея изказаха своята пълна подкрепа за политиката на депутатите на НФСБ и изразиха общото мнение, че това е правилният път за спасението на България и нацията.
Единодушно за председател бе избран Иван Димитров.

„Да решим проблемите на село със затихващи функции като Алеково не е лека задача. Но стъпка по стъпка ще работим за неговото възраждане, следвайки програмата на НФСБ за възстановяване на земеделието в страната“, заяви Димитров. В работата ще му помага Недко Урумов, който стана секретар на организацията.
Най-големите проблеми на жителите на Алеково е липсата на адекватна социална политика, обезлюдяването и най-вече нарасналата в последните месеци битова престъпност – дело на цигани. Тревога буди и липсата на аптека и постоянен медицински пункт в населеното място, чиито жители са предимно възрастни хора.

„В община Алфатар вече има 29 структури на Националния фронт, като до края на септември ще бъдат създадени още пет. Интересът на хората към НФСБ ми дава увереносттa, че на предстоящите местни избори партията ще се бори да бъде първа политически сила в региона“, заяви в края на форума областният координатор за Силистра Йордан Ковачев.
Идеите и каузата на партията на СКАТ намериха съмишленици и в тополовград-ското село Срем.

Десетки привърженици на каузата за спасение на България се събраха в читалище „Христо Ботев“ на 28 август, за да учредят структура на формацията. Местните патриоти бяха оглавени от Кольо Колев, който е фермер по професия.
„Валери Симеонов и ръководството не правят компромиси с националните интереси и именно това ме привлече в редиците на НФСБ. Убедих се, че това е единствената партия, която е праволинейна и отстоява своите принципи и идеали. Затова аз съм готов да дам лична гаранция на всеки наш нов член, че ще изпълним обещаното в предизборната програма“, заяви той.

Подобно на повечето малки селища в региона, и в Срем липсата на поминък вследствие унищожаването на селското стопанство е прогонила младите хора. Освен обезлюдяването тревога в тукашните предизвика и опасността от нарастване на престъпността заради бежанския поток, идващ от близката граница с Турция.
В края на учредителното събрание областният координатор Кръстьо Кръстев заяви, че предстои създаването на още три нови партийни секции на патриотите в Тополовградско: „Целта ни е да приобщим колкото може повече истински българи към каузата за възраждането и просперитета на Отечеството.

“Към родолюбивото семейство на НФСБ се присъединиха и жителите на две селища в Русенско. Първото от тях е село Долна Студена, където на 29 август бе учредена поредната структура на родолюбивата формация. Тя бе оглавена от досегашния кмет Никола Пашанков, а за секретар на местните родолюбци стана Калин Крумов.
„Никога досега не съм членувал в политическа партия. Националният фронт обаче се доказа като формация с последователна политика, а депутатите на НФСБ като едни от най-достойните в Народното събрание“,подчерта новоизбраният председател.

Няколко часа по-късно към най българската партия се присъединиха и хората от другото русенско село – Белцов. Селището е в един от районите на страната, които се намират в най-тежко икономическо положение. Там има висока безработица и изключително нисък стандарт на живот на местното население.
Затова и жителите на Белцов възлагат своите надежди на НФСБ, които споделиха с госта на срещата - регионалния координатор за Русенска област Тодор Койнов.

Ръководството на новата организация бе поверено на амбициозни и енергични хора, които искат да реализират програмата на партията и да популяризират идеите й на местно ниво. Неин председател стана Димитър Ангелов.
„Към идеите на Националния фронт ме привлече каузата за отстраняването на протурската ДПС не само от централната, но и от местната власт. Към днешна дата желанието за социална справедливост е по-силно отвсякога и затова ние в Белцов вярваме, че точно НФСБ е силата, която може да защити нашите интереси на местно ниво“, сподели Ангелов.

На 30 август част от най-българската партия станаха и десетки нейни симпатизанти в харманлийското село Славяново.
Те изразиха своите надежди, че партията на СКАТ е тази, която може да ликвидира влиянието на ДПС, защото повечето кметове в община Харманли от години са представители на етническата формация
Новата структура на родолюбците бе оглавена от Йорданка Делева.

„Населението в нашата община е смесено и вотът винаги е бил етнически. На избори мюсюлманите гласуват под строй за ДПС, а българите разпръскват своите гласове. Затова трябва да работим усилено, за да привлечем всички истински патриоти и да постигнем добри резултати на предстоящия местен вот“, сподели своите виждания Делева. В работата ще й помага Иван Велинов, който стана секретар на структурата. След избора на ръководство се проведе дискусия, в която жителите на Славяново споделиха най-наболелите си проблеми – липсата на пътна инфраструктура, нередовно водоснабдяване и сметоизвозване. Хората се надяват, че Националният фронт след местните избори ще спомогне за благоустрояването на китното село.

На същата дата – 30 август, НФСБ създаде местна партийна структура и в пазарджишкото село Памидово, носещо името на прочутия сорт грозде „памид“, който вирее в региона.
Привърженици на каузата за спасение на България се събраха в пенсионерския клуб, за да поставят основите на местна структура на патриотичната формация. Пред регионалния координатор за Пазарджишка област Благо Петров присъстващите изразиха своето убеждение, че на предстоящите местни избори през октомври партията на СКАТ ще увеличи своята подкрепа в региона.

След гласуване начело на патриотите в Памидово застана Стефан Хрисчев.
„Вярвам, че именно Националният фронт е са силата, която може да възроди националната ни гордост да защити интереси на обикновените хора в общинската управа“, заяви новоизбраният председател. Негов пръв помощник ще бъде Николай Василев, който бе избран за секретар на тукашните родолюбци. Той заяви, че ще работи за разширяване влиянието на партията сред младите хора в региона и привличането на нови членове.
„Пълната зала и интересът на хората от Памидово към НФСБ ми дава увереносттa, че на предстоящите местни избори партията ще се бори да бъде първа политическа сила и в другите селища от община Лесичево”, обобщи своите впечатления след финала на срещата Благо Петров.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки