Какво се вижда през „Прозореца на Овертон“


Какво се вижда през „Прозореца  на Овертон“
20 Август 2015, Четвъртък


Наричам ги провокации, по-точно трансгресия на СМО (сексуално модифицирани организми), официално известни като ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални



и травестити/трансджендъри). Хомосексуалните са‚ може би‚ най-изявената биологична проява на непонасяне на различните (хетерофобия): Л не понасят мъже‚ обичат жени‚ Г не понасят жени‚ обичат мъже. Кои тогава са нетолерантни към различните?

Както и да са наричани, те, като идеология и политика, са прояви на биолиберализма и неговия нов продукт – трансхуманизмът. Въпреки че действа по-настъпателно и глобално през последните 15-20 години, доктрината „трансхуманизъм“ е въведена през 1957 г. от английския еволюционен биолог Джулиън Хъксли, същият евгенист, който беше генерален директор (1946-1948) на ЮНЕСКО.

Докато евгениката, наречена така от Франсис Галтън през 1883 г., е използвала обаче примитивни методи, като стерилизация (просъществували до 1976 г. в някои западни страни), трансхуманизмът пропагандира „подобряване“, по-точно роботизиране на човешкото тяло и психика чрез съвременните научни постижения на био- и нанотехнологията и суперкомпютрите.

Целта на трансхуманизма, наричан още постхуманизъм, е евгенистична в същината си – получаване на елитен човек. Но зад тази биолиберална фасада се крие растящата трансгресия (излизане извън границите на поносимото), която западни  политици и интелектуалци и местни манипулатори от НПО и политици искат да принесат и в нашата патриархална, православна страна. 

Намесата в биологичната същност на растенията (ГМО) и на човека (СМО) достига опасни размери. Симптомите стават очевидни: гей общества, гей кметове, гей министри, гей паради, узаконяване на еднополови бракове, включително в армията на САЩ... И гей морал и морален релативизъм, който проповядва толерантност (?!) към небиологичното като „трети пол“, еднополови бракове и осиновяване на деца от еднополови семейства. Либерално лицемерие, което екстраполира идеята за плурализма в общество на абсолютната свобода.

В интервю в сп. „Геополитика“ от януари 2014 г., озаглавено “Кризата, провалът на либерализма и бъдещето на Европа” известният френски философ, политик и писател Ален дьо Беноа казва: „Брачната институция е създадена, за да свърже мъжа и жената с цел продължаване на рода... Мисля, че класически брак следва да сключват само хетеросексуални двойки. Хомосексуалните бракове ще породят редица проблеми, включително свързани с осиновяването, изкуственото зачеване, роднинството и т.н.

Но когато споменавам антропологичните промени, имам предвид разпространението на гендерната теория, която възниква в Америка и се опитва да постави под въпрос самото съществуване на различните полове. Според тази гледна точка, дали човек се ражда мъж или жена не оказва никакво влияние върху сексуалното му поведение, а човешкото същество по рождение е „неутрално"... Така понятието „пол" (каквито има само два) се заменя с понятието „гендер" (каквито може да има много).

Тази гендерна теория е продължение на либералната идеология, основаваща се на правата на индивида и приемаща обществото като прост сбор от индивидуални атоми, стремейки се да узакони и превърне в норма всички прищевки и желания на индивидите. Социалният либерализъм не може да бъде отделен от политическия и икономическия. Тези три либерализма се основават на една и съща логика и представляват различните лица на една и съща доктрина.”

За целта се използат различни, аз ще спомена само една от технологиите на неолибералната пропаганда. Тя е описана като „Прозорецът на Овертон“ на името на нейния откривател и анализатор - американският социолог Джоузеф Овертон. През „прозореца“ се вижда как „немислими“ за обществото идеи, след верига манипулативни техники достигат до стадий „актуална политика”, която „демократично“ се обсъжда и впоследствие се превръща в закони.

Накратко, настъпателна пропаганда, която преминава от немислимото през обсъждането и промиването на мозъци до узаконяването. Това може да пречупи моралния гръбнак на обществото и то от нормално, традиционно да стане инверсно, обратно на традиционните биосоциални ценности. Затова биоконсервативният учен Францис Фукуяма определя трансхуманизма като най-опасната идея в света.
Така през „Прозореца  на Овертон“ виждам, че кутията на Пандора е отворена за настъпващия глобален биологичен хаос.  

д-р Георги Чалдъков,
Варна

 


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки