Уличиха кмета на Лондон в пътно нарушение


Уличиха кмета на Лондон в пътно нарушение
Лондонският кмет отива на работа и се движи из улиците на британската столица предимно с велосипед
31 Юли 2015, Петък


Борис Джонсън качил незаконно своята съпруга на... велосипеда си


Бившият журналист и настоящ лондонски кмет Борис Джонсън, известен с това, че основно се придвижва с велосипед из британската столица, престъпи тези дни закона по време на управлението на двуколесното си транспортно средство. Местни жители засякоха градоначалника си да пренебрегва законодателството на Острова, возейки се заедно със съпругата си на велосипедната седалка. За възмутителното поведение на Джонсън първи съобщи таблоидът „Сън“, който публикува снимки от „местопрестъплението“. Изданието отбелязва, че кметът е пътувал с каска, а спътницата му – гологлава.

Нелегалното пътуване попада под ударите на раздел 24 от закона за движение по пътищата на кралството, в сила от 1998 г., съгласно който двама души нямат право да се движат с един велосипед. Изключение правят тези транспортни средства, които са специално създадени или адаптирани за колоезденето на повече от един човек. Като този тандем например, който самият лондонски кмет подари на младоженците Уйлям и Кейт Мидълтън на кралската им сватба от името на жителите на британската столица.
Максималната глоба за кметското нарушение е 200 фунта стерлинги. Бълха го ухапала, както се казва, като се има предвид, че Джонсън е заработил около един милион през миналата година, резюмира изданието. 

Само преди месец лондонският градоначалник пак бе замесен в скандална история, в която също участваше любимият му велосипед. Връщайки се с него от работа, Джонсън бе напсувал шофьор на такси.
Пътен скандал предизвика преди седмица и британската кралица. Застанала зад волана на своя „Ягуар“, тя заобиколила едно младо семейство, минавайки през тревата край четирикилометровата алея „Лонг уок“ в Големия парк на Уиндзор, обкръжаващ едноименния замък, явяващ се резиденция на британските монарси.

89-годишната Елизабет ІІ, която, съдейки по всичко, бързала за неделната църковна  служба, карала сама колата си, като бодигардът й се возел на седалката до нея, съобщава „Дейли мейл“. Съзирайки в центъра на алеята млада двойка с дете на велосипед, Нейно Величество решила да избегне възникването на пътен инцидент и заобиколила семейството, нагазвайки смело през райграса. При това – както отбелязва изданието – височайшата кралска особа намерила време да се усмихне покровителствено на своите поданици.


В категории: Международна политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки