ПФ обедини партиите против циганската престъпност


26 Юни 2015, Петък


По инициатива на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова се срещна на 19 юни с депутати

Автор: Десант

от парламентарно представените политически сили. Основна тема на разговорите, които се състояха в зала „Изток“ на Народното събрание, бе възникналото напрежение през последните седмици в Гърмен, в столичния квартал Орландовци и в други цигански махали.
Партиите с изключение на антиконституционната ДПС се обединиха около тезата, че не трябва да се допуска зараждането и на етнически конфликти в страната.

„Всички политически сили без хората на Лютви Местан са на едно мнение, като с него е съгласно и ръководството на Вътрешното министерство. Това са редки моменти и аз лично съм доволен, че политически лидери бяха единодушни, че случващото се в Гърмен и Орландовци е взривоопасно и трябва на всяка цена да бъде спряно разрастването на всякакви сблъсъци на етническа основа“, подчерта съпредседателят на ПФ и лидер на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов. Той добави, че присъствието на униформените полицаи в ромските гета и малките населени места ще бъде значително засилено, както поискаха преди седмица от парламентарната трибуна депутати на родолюбивата коалиция.

Постигнато бе и споразумение за увеличаването на бюджета на МВР, за да може да бъдат назначени по-голям брой обучени полицаи с опит за справяне с масови безредици като тези в Орландовци.
Народният представител от Патриотичния фронт Валентин Касабов, който също присъства на срещата, информира, че на форума са обсъдени и мерки за профилактика на престъпността в криминогенните райони.

След края на срещата Румяна Бъчварова благодари на патриотите за инициативата.
„Получихме много ценни съвети и предложения като мерки. По част от тях вече се работи. Към днешна дата целта на МВР е да се стабилизира положението. В момента ние решаваме проблеми по конкретни ситуации, но планираме да работим и по конкретни политики“, заяви тя и добави, че благодарение на Патриотичния фронт политическите сили са се обединили в една обща кауза в името на България.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки