Националният фронт с нови структури във Видинско и Сливенско


Националният фронт с нови структури във Видинско и Сливенско
Гост на учредителното събрание в Чупрене бе регионалният координатор за Видинска област Росен Живков
15 Май 2015, Петък


Родолюбивата формация вече има свои организации в селата Чупрене, Руженци и Горно Александрово

Автор: Десант

Десетки жители на видинското село Чупрене учредиха нова общинска структура на партия „Национален фронт за спасение на България“. На 8 май местните родолюбци заявиха пълната си подкрепа на достойната политика на партията на СКАТ в Народното събрание, където тя е част от коалицията „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“. Гост на срещата бе регионалният координатор за област Видин Росен Живков.

В разговора си с него чупренци споделиха своите дългогодишни проблеми, сред които се открояват амортизираната пътна инфраструктура и нехайството на общинската власт за нейното обновяване, липсата на пречиствателна станция за питейната вода, както и големият ръст на безработица в общината. Присъстващите се запознаха с предложения от Патриотичния фронт проект за декларация, с която се иска българският парламент да признае  геноцида над българите в османска Турция.

Единодушно за председател на новоучредената структура на НФСБ бе избрана Маргарита Тошева – Николова, а неин секретар стана Венчо Бързегянски.
„Много от селата в нашата страна са оставени на изживяване от управляващите. Затова на Чупрене и на България трябват честни родолюбци, които поставят интересите на отечеството над всичко. Националният фронт е единствената политическа сила, която последователно отстоява тази позиция, за да бъде спасена и възродена България“, заяви Тошева.

„Освен масовата безработица, тревога буди и обезлюдяването, което за последните 20 години е довело до там, че населението в община Чупрене е намаляло с близо 40 процента. Не са за подценяване и ниските доходи на жителите от региона, както и миграцията на младото поколение към София или чужбина“, заяви в края на учредителното събрание регионалният координатор Росен Живков.

На следващия ден – 9 май, жителите на още едно видинско село – Руженци, също се присъдениха към най-българската партия. Селището и едноименната община са едни от районите на страната в най-тежко икономическо положение, висока безработица и изключително нисък стандарт на живот. Затова и хората от Руженци възлагат своите надежди на НФСБ, което споделиха с госта на срещата – регионалния координатор за Видинска област Росен Живков.

Новата организация на патриотите бе оглавена от Станислав Николов, който сподели пред присъстващите на учредителното събрание: „Вярвам, че именно НФСБ и Патриотичният фронт са силата, която може да възроди националната ни гордост и самочувствие. Доказателство за това е фактът, че народните представители на родолюбивото обединение изпълняват своето обещание да отстранят емисарите на антиконституционната партия ДПС от висшите етажи на властта“.

Рамо до рамо с новоизбрания председател ще работи и Галина Димова, която бе избрана за секретар на родолюбците в Руженци.„Нарастването на броя на организациите на НФСБ в региона е стъпка към доброто представяне на партията на предстоящите местни избори. Аз съм уверен, че Националният фронт ще навлезе активно в общинската власт и най-сетне ще започне решаването на дълго отлаганите проблеми на Видинско“, отбеляза Росен Живков.

Подготовката за местния вот през октомври започна и в сливенското село Горно Александрово, където на 10 май Националният фронт положи основите на поредната структура. Гост на учредителното събрание бе регионалният координатор за Сливенска област Доброслав Иванов. Председател на новата организация стана Димитър Димитров, а секретар – Недялка Василева.

Жителите на Горно Александрово споделиха на форума, че честите наводнения на земеделските земи в региона пораждат у тях голяма тревога. Те са започнали подписка, в която настояват за спешно укрепване на стените на близкия язовир. А от името на областното ръководство Доброслав Иванов обеща да запознае с проблема депутатите от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“, за да бъдат взети нужните законодателни мерки.


Ръководството на структурата в Горно Александрово Недялка Василева и Димитър Димитров (в средата) ще бъде подпомагано от регионалния координатор Доброслав Иванов (вляво)

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки