В памет на жертвите


В памет на жертвите
01 Май 2015, Петък


На 24 април, когато светът почита жертвите на арменския геноцид в Турция, в Бургас бе открита паметна плоча


на арменския колумнист и журналист Хрант Динк – едно от най-влиятелните и талантливи пера на 21 век, убит от турски националист през 2007 година. Събитието се състоя пред арменската църква „Сурп Хач“.
Плочата на Динк е монтирана на северната фасада на храма, а проектът е реализиран с подкрепата на журналиста от телевизия СКАТ Степан Дадурян, арменското църковно настоятелство при храм "Сурп Хач", фондация "Хрант Динк" и Агоп Мовсесян, който е представител за Бургас на Общоарменски благотворителен съюз "Акбу".

Похвално е, че дойдоха не само хора от арменската общност, но и много журналисти и бургазлии. Почетохме 100-годишнината от арменския геноцид мирно и ще го правим, докато сме живи, каза Степан Дадурян. Той благодари на Народното събрание, че навръх годишнината призна клането на над 1,5 млн. арменци.

В памет на жертвите на едно от най-кървавите престъпления срещу човечеството бяха запалени 100 свещи пред Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов", в центъра на Велико Търново. Десетки граждани присъстваха на събитието, което премина под наслов "Помня и осъждам. Помня и изисквам. Живея и помня. Живея и изисквам".


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки