На тел. 112 ще приемат сигнали и за незаконна сеч


На тел. 112 ще приемат сигнали и за незаконна сеч
21 Април 2015, Вторник


В Изпълнителната агенция по горите предстои да се създаде център за връзка с телефон 112, на който ще се приемат сигнали, свързани с незаконна сеч и корупция в горите.


Това заяви изпълнителният директор инж. Тони Кръстев на среща със служителите във ведомството, горските и ловните стопанства  и фирмите, които преработват и добиват дървесина на територията на Регионалната дирекция по горите в Кюстендил.
Информацията, която постъпва, ще се обработва от специално обучени за целта хора, които ще проверяват достоверността й. „Всички сигнали, свързани с горите, от 112 ще ни бъдат препредавани, а ние ще ги изпращаме по най-бързия начин за проверка по поделенията – регионалните дирекции, горските стопанства, общинските горски структури и кооперациите”, посочи той.

Според него това ще доведе до по-бърза реакция от страна на институциите, защото целта на всички е да бъдат предотвратени нарушенията, извършвани в горските територии.
„И в момента всеки гражданин има възможност на сайта на агенцията да провери за всяко място дали има издадено позволително за сеч, както и кой и кога сече“, коментира Кръстев.
Той призова гражданите, преди да подават сигнали, да се информират от сайта на ИАГ. „По този начин няма да бъдат ангажирани сили и средства, без това наистина да е необходимо. Всички кметове на населени места също са информирани за сечите, извършвани в техните землища“.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки