„Фантомите на мюзикъла”


„Фантомите на мюзикъла”
20 Април 2015, Понеделник


Милица Гладнишка и Весела Морова се развихрят в спектакъл, който не е за изпускане

Автор: Веселин Максимов

Милица Гладнишка и Весела Морова се присъединяват към тазгодишното издание на „Фантомите на мюзикъла”. Двете ще паснат идеално на амбициозния проект на Държавна опера – Стара Загора. Докато неустоимата чаровница Милица ви е широко известна както от многобройните си джаз, поп и класически изпълнения на театралната и музикалната сцена, така и от телевизионните развлекателни предавания и сериала „Етажна собственост”, Весела Морова е едно сравнително непознато за широката публика име.

Което изобщо не означава, че е по-малък „огън” от своята усмихната колежка и приятелка.
Весела Морова е възпитаник на един от реномираните музикални колежи “Бъркли колидж ъв мюзик” в Америка, където участва в разнообразни формации за джаз, етно и световна музика. Заедно с това тя организира там свои колеги от нашата страна за създаване на вокални групи за българска музика като с това привлича вниманието на директора на колежа и спечелва от него специално признание.

Тя е и един от основателите и членове на етно-рок бандата „Погреби ме прав”, вдигала на крака стотици пъти публиката зад Океана. По латино джаза се запалва, докато участва в бостънската група „Черно море салса бенд”. Една година води местно радиопредаване за балканска музика.
Връща се у нас през 2012 г., пълна с енергия повече откогато и да било. Тук е работила с абсолютно всички по-големи имена в съвременния български джаз, записвала е с Биг Бенда на Българското национално радио, в момента се занимава успоредно с няколко проекта, както обикновено.

Двете с Милица си пасват идеално и публиката в Стара Загора трябва да е готова да понесе огромната радост и настроение, които излъчват от сцената.
За справка - който е виждал дуото „Милица Гладнишка – Еделина Кънева” от „Джаз в операта” знае какво шоу може да очаква. Този път обаче класиката ще е леко на по-заден план.

Организаторите обещават скоро да поместят подробности и новини за спектакъла на интернет страницата на операта в Града на липите. Ако на 22 април сте там, трябва да знаете, че „Фантомите на мюзикъла” започва в 19 часа.


Весела Морова пее във всякакви формации Милица Гладнишка  - чар и настроение от сцената

В категории: Културен Десант , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки