Противниците на Живков са действали неадекватно


17 Април 2015, Петък


Прочетох с интерес размислите на Борис Цветанов за „случая Горуня", публикувани в миналия брой на в. „Десант“.


Уважавам неговата позиция, но не мога да се съглася с изводите му. Не си представям Иван Тодоров начело на партията през 1965 г., нито пък Георги Чанков. Не мога да приема заговорниците за предвестници на социализма с човешко лице – та кой от тях е българският Дубчек?

Най-тъжното е, че противниците на Живков нямат подкрепа в БКП и че действат много неадекватно. Затова и акцията срещу тях носи красноречивото име „Дураци".
По манталитет и поведение те са си сталинисти и по това време – средата на 60-те години на миналия век – промяната на строя е можело да добие само извратената форма на маоизъм в нашенска окраска.

И още нещо – в родния си край Горуня е еднакво обичан и мразен. И аз пазя една диплянка от изборите за 7 Велико народно събрание от 1990 г. от този район, в която целта е в парламента да не влезе наследник на Иван Тодоров - Горуня, а това е много показателно, нали?
Борислав Гърдев


В категории: Горещи новини , Трибуна

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
възмутен от антиблгари.
19.04.2015 18:08:47
0
0
Най голяма жестокост на комунистите имаше при сталинистите-ДимитровюЧервенковю Югов и.и много концлагери,ЖИВКОВ ГИ ЗАКРИ И ИЗГОНИ СТАЛИНИСТИТЕ .ГОРУНЯ ЬАШЕ ТАКЪВ.АКА ЧЕ БАЙ ТОШО ЬЕШЕ ПО ГОЛЯМ ПАТРИОТ И ЗАЩИТАВАШЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЛГАРИЯ.ЗАТОВА И УПРАВОЯВА НАЙ ЛЪЛГО В ИСТОРМТА НИ.ИЖТЕ КОИ ГО СВАЛИХА,-ЛУКИ/КАПО ДИ ТУТИ КАПИ,ПЕШО ДАМАДЖАНАТА,ПОЛУГРАМОТНИЯ ГЕНЕРАЛ ДЖУРОВ/ЗАВРШИЛ ДУХОВНА СЕМИНАРИЯ/И ДР. .ОТБОР ЮНАЦИ,КОИТО СХСИПАХА СЪВСЕМ БЪЛГАРИЯ ДО ДНЕС С ТЯХНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ .
1
pensioner
18.04.2015 03:14:05
0
0
Не знам дали "дураците" щяха да направят сталинизъм или маоизъм,но всеки вижда какво направи и продължава да прави безгръбначното априлско поколение.
Нямали подкрепа в партията?А защо бяха пенсионирани 250 висши военни и сменени всички местни ръководители?Защо Тодор Живков толкова се страхуваше от Горуня та се наложи да го "самоубият"с автоматен ред?Да,те бяха наивни и честни и затова не успяха.Но спечели ли България?България загива!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки