Валери Симеонов: За ДПС времето върви назад, отмерва го турски часовник


Валери Симеонов: За ДПС времето върви назад, отмерва го турски часовник
Този часовник е поредно доказателство, че ДПС не може и няма право да говори за демокрация, каза от парламентарната трибуна Валери Симеонов
27 Март 2015, Петък


Местните избори в Сърница потвърдиха, че ДПС купува победите си и работи срещу демокрацията, категоричен е лидерът на ПГ на Патриотичния фронт

Автор: Анна Александрова

Вие печелите тези избори с армаганите и поредните пари, които платихте на вашите избиратели. Това изтъкна в сряда председателят на ПГ на „Патриотичен фронт -НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов в емоционална реч от парламентарната трибуна. Той реагира на декларация от името на ДПС по повод проведения в неделя втори тур от изборите в Сърница.

Там Неби Бозов, кандидатът на ДПС за кмет на най-новата община в България, спечели с разлика от 567 гласа балотажа срещу издигнатия от ГЕРБ и подкрепян от Реформаторския блок Мустафа Аликанов.
Декларацията на ДПС бе прочетена на развален български език от депутата Мустафа Карадайъ, който буквално се подигра на ГЕРБ и Реформаторския блок, заявявайки, че тези партии живеят в паралелен свят, където политиката е сведена до аритметичен сбор, а изборите в Сърница са им показали, че 1+1 може да е по-малко от едно.

„Бойко Борисов би спечелил повече, ако се бе явил сам на балотажа", заяви Карадайъ, а думите му предизвикаха гневен ропот в пленарната зала.
От парламентарната трибуна Валери Симеонов показа часовник с логото на ДПС – един от многото, раздавани на избирателите от Сърница в нарушение на забраната за агитация в деня на изборите - и отбеляза, че той тиктака наобратно.

„Часовниците, които подарявате, вървят назад и времето в Сърница върви назад. За пореден път бяхме свидетели на изключително нагло изказване на ДПС в лицето на оратора им и виждаме новото поколение от арогантни политици, които се генерират на килограм от сараите на Доган“, заяви Валери Симеонов. И допълни, че този часовник е поредно доказателство, че ДПС не може и няма право да говори за демокрация.

Председателят на ПГ на Патриотичния фронт изтъкна още, че в България няма управлявана от ДПС община, която да не стене от репресии. Според него обособяването на Сърница като самостоятелна община е било самоцел на ДПС, но резултатът е един безсмислен от административна гледна точка център, който след време ще бъде ликвидиран по целесъобразност.

„В Сърница нямаше нормална предизборна кампания и всеки от нас трябва да си извлече поука”, заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с декларацията на ДПС. Той изтъкна, че до местните избори има достатъчно време и призова депутатите да не бъдат тези, които да провокират излишно напрежение в смесените райони.

Реформаторите: В Сърница резултатът е 1:1

Резултатът от местния вот в Сърница е едно към едно за ДПС, от една страна, и ГЕРБ и Реформаторския блок (РБ). Движението печели кметския пост, но мнозинството в Общинския съвет е на "десните", коментира по-късно пред медиите в парламента съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.
Както е известно, ГЕРБ спечели 4 места в 11-членния Общински съвет на Сърница, Реформаторите – 2 места, а ДПС ще има 5 общински съветници.

Това на практика означава, че ГЕРБ и Реформаторите държат мнозинството и никое решение няма да може да мине без техните гласове, а кметът Неби Бозов на практика ще управлява с Общински съвет, в който ще разполага с малцинство.
Именно това даде основание на Найден Зеленогорски да заяви, че Неби Бозов ще трябва да търси път към общинарите от ГЕРБ и РБ, тъй като в противен случай са възможни сериозни проблеми.

Найден Зеленогорски каза още, че не приема упрека за пасивно поведение на реформаторите преди балотажа. В същото време обаче той отчете изборите в Сърница като „жълта лампа” за възможно развитие на ситуацията по време на местните избори през есента и наблегна, че още отсега е необходимо да се работи за по-кооперативно отношение между партньорите от управляващата коалиция по места, за да може да се разчита на успех през есента. Това вече било обсъждано от Реформаторите, а в близко бъдеще предстояли и разговори с ръководството на ГЕРБ.

Прогноза: Ще се играе твърдо и за много пари

"На частичните избори в новата община Сърница се даде сериозен знак, че кампанията за местна власт през есента ще бъде безмилостно жестока и свързана с много пари. „Подаръците", които се раздават сега, показват, че между всички политически формации борбата ще е много здрава. Борбата не е да спечели конкретен кандидат, а е за големите пари от еврофондовете по оперативните програми „Развитие на селските райони”, „Околна среда”  и „Регионално развитие”.

Това коментира пред  bTV бившият земеделски министър Мехмед Дикме, който напусна ДПС още през 2007 г. Той обясни, че става въпрос за милиарди евро, като тези пари идват директно в общините и се разпределят от кметовете, без правителството да има възможност да се меси.
Според Дикме, именно заради тези пари на предстоящите през есента местни избори ще има необичайни на пръв поглед коалиции в смесените райони, от които много хора тепърва ще се изненадват.


В категории: Политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
аркадаш булгаристан
01.04.2015 07:48:27
0
0
ОБИКНОВЕННИТЕ ТУРЦИ АС ЧЕСТНИ И ДОБРИ КАТО КОМШШИ ,А НЕ КАКТО ДПС ВЪРХУШКАТА,КОЯТО МИСЛИ САМО ЗА СВОИТЕ ИНТЕРЕСИ И НАРОЧНО ПЛАШИ ТУРЦИТЕ ЮОСОБЕННО ПРИ ИЗЬОРИТЕ.ПОМАЦИТЕ СА КАТО ТЯХНИТЕ ПРАДЕДИ.ТАКИВА СА БИЛИ БАРУТЛИЯТА И ТЪРМЪШЛИЯТА КОИТО БЕЗЖАЛОСТНО УБИВАХА ДАЖЕ ЛЕЦА И МАЙКИ НАМДРЪВНИКА..ЩОМ КРЪВТА ИМ Е СТАНАЛА ВОДА.ПОНЕ ДА ПОПРАВЯТ ГРЕШКИТЕ НА ПРАДЕДИТЕ СИ .ЗА ТОВА СЕ ИСКА ХАРАКТЕР.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки