По-гадно от промиване на мозъци


По-гадно от промиване на мозъци
Италианските дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана се обявиха в защита на традиционното семейство и категорично отхвърлиха гей „браковете“ и отглеждането на деца от хомосексуални двойки. Това докара до истинска истерия световното гей лоби, натрапващо
21 Март 2015, Събота


За какво, всъщност, ви говорят и що е то „технология на унищожението“

Автор: Веселин Максимов maximov@desant.net

Как се случват нещата? Какво знаете за тях? Вярвате ли, че медиите ви манипулират? В такъв случай, на кого вярвате? Наистина ли историята не е това, което се е случило, а това, което е написано за случилото се?
Ако не сте мозъчно заоблен от гледане на турски сериали и просташки риалити шоута, със сигурност сте си задали поне веднъж тези въпроси.

Не е нужно да сте параноик, дълбоко убеден в световния еврейски заговор, за да съберете фактите и сравните дали всичко е въпрос на случайност или някой умело бута нещата в посоката, от която... няма връщане.
Възможно е следващите редове да ви смразят. Но тяхната цел не е такава. А да дръпнат завесата пред една грозна и отвратителна практика, използвана от тези, които имат интерес хората да забравят себе си и човешката си същност. Практика, много по-отвратителна от обикновеното промиване на мозъци. „Прозорецът на Овертон”, дами и господа! Позната и като „Технология на унищожението”.

Джоузеф Овертон, който загина в самолетна катастрофа през 2003 година, беше старши вицепрезидент в центъра за обществена политика „Маккинък”. Неговият принос за знанието на мислещите хора е, че формулира и обоснова една от най-гнусните практики, използвана от управляващи на всякакви нива (държавни и световни) – начинът да накарат хората да приемат напълно невъобразимото за напълно нормално и дори да поискат да живеят така.

Това става на няколко етапа, през които се движи този „прозорец”. Например: разказват ви, че цялото прогресивно човечество абсолютно естествено прие гейовете, тяхната субкултура, тяхното право да сключват бракове, да осиновяват деца и да пропагандират своята сексуална ориентация в училища и детски градини.
Убеждават ви, че всичко това е естественият ход на развитието на човечеството. Но не е така. Това е грозна лъжа. И изобщо не става въпрос само и единствено за педерастията.

Представете си нещо безумно. Например, може ли неграмотен, зъл и прост човек да застане начело на държавно управление*? Смятате, че е абсурдно? Разбира се, че не.
Първо – това се поставя на ниво „обществен дебат”. Започват постоянни разговори (обилно отразявани от медиите) как това не е демократично, колко е ретроградно, как лъха на комунизъм и социализъм (макар че точно такива хора бяха начело на държавата тогава) и е „далеч от евроатлантическите ценности, към които се стремим” (най-любимия ми отвратителен израз).

Успоредно с това тези, които имат интерес от утвърждаването на тази теза, организират и финансират обществена група, изповядваща тази максима. Тоест, появява се „неформална прослойка” или откровена неправителствена организация, която се обявява категорично „за” това неграмотни, зли и прости хора да имат равни права с притежаващите желания ценз да застават начело на каквито и да било отговорни институции и най-вече да управляват държавата.
В хода на нещата се появяват и тотални маргинали (има ги във всяко общество, а в нашето съвременно българско стават все повече и повече), които харесват идеята и разширяват кръга на нейните симпатизанти.

Същевременно от обикновена дискусия в общественото пространство, тя се превръща и в законодателна идея. Това става по много лесен начин –подготвят се хора, които стават кандидати за законодателната власт, а тя във всяка парламентарна република (най-разпространената форма на държавно управление на планетата Земя) е народното събрание във всичките му форми – сенат, горна, долна камара и така нататък...
(Пауза – възможно е тези хора изобщо да не осъзнават, че са манипулирани да вършат напълно чужди за тяхното съзнание неща, дори най-често е така, защото приемайки идеята, те вече са напълно манипулирани и обсебени от нея).

Тук вече е време лобизмът да се развихри с пълна сила. Опозицията на новоизмисления принцип или просто законодателите, които съзнават целия негов абсурд, стават все по-малко и по-малко. Заради обществен натиск, убеждаване от своите партийни водачи или поради обикновена алчност (купуват ги с пари).
Обществото, вече напълно вярващо, че си заслужава не само да се говори как неграмотен, зъл и прост човек може да бъде начело на държавата, а дори и трябва да се пробва, лека-полека спира да осъзнава колко грозно и обричащо на гибел е това.

Обществото, усилено занимаващо се с битовизми, безсмислена простотия, усърдно бълвана от медиите (всичко това у нас съчетано с обикновена бедност) и вглеждане в собствения пъп, е започнало да смята, че е напълно нормално неграмотният, зъл и прост човек да ръководи страната. Дори нещо повече – ако му бъде отнето това право, ще бъде противозаконно и античовешко.
Ето този механизъм, тази технология на унищожението обяснява „прозорецът на Овертон”. Този прозорец се тика дотам, че човечеството да вярва и приема напълно абсурдни и убийствени за него теории и практики.

Изследователите казват, че тази технология е особено лесно приложима в съвременните толерантни общества. Които вече вярват, че е изконно право на всеки да ходи чисто гол по улицата, да си показва половите органи на невръстни деца, да бъде не мъж или жена, а „трети пол”, да практикува инцест, да плюе по икони, дори да яде хора. И тя работи безотказно. Още от миналия век, до момента.
Смятате, че е безнадеждно ли? Почти сте прави. Но аз все още имам вяра, че не е така. Как да оцелеем? Да си спомним, че за всеки от нас съществува нещо свято. Майка. Баща. Честност. Приятели. Родина. Бог.
Най-вече Бог.

*Нямам предвид конкретно в България, разсъжденията са по принцип.
(с помощ от интернет, благодарности на страницата motivatori)


В категории: Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки