Ченгета.бг


Ченгета.бг
Виц на седмицата: ДАНС и службите за разузнаване помолили жената на Сертов да върне и братя Галеви
17 Януари 2015, Събота


Гарван гарвану око не вади

Автор: Веселин Максимов maximov@desant.net

Каква нова политическа година, какъв нов парламентарен сезон, какви реформи, какви общи декларации?!? Та тук от няколко десетилетия е и не е спирала да бъде Страната на ченгетата. Има „страна на изгряващото слънце“, „империя на слънцето“, „свободна земя на територията на Америка“, „ниска земя“, „бряг на слоновата кост“ и още какви ли не места с причудливи имена. Ние сме място на ченгетата.

Последна справка – посирането с Петко Сертов, изчезналия и върнат от жена си бивш шеф на ДАНС. Един месец, по време на най-хубавите уж празници, обществото се занимаваше с него. По последни данни, които четох някъде, операцията по неговото издирване струвала на държавата повече от 100 000 лева. Пари, които биха се влели чудесно в някоя кампания за бедните и болни дечица (че са ни много). Изхарчени за оня, дето духа. За да прекоси Сетров КПП- то на границата ни лук ял, ни лук мирисал. Открит от съпругата си и съпровождан от сина си. Уж претърпял катастрофа, ама не бил я претърпял.

Със сигурност обаче бил в тежко здравословно състояние, казват близките му. Защо? Откъде? Какво е станало? Майната му на любопитния гражданин, който иска да знае защо са били хвърлени на вятъра данъците му, за търсене на някакъв тип, който най-спокойно заявява, че това си е лична негова работа.

Оставете това, ами и главният секретар на МВР, човекът, който трябва сън да не е спал през това време, сърдито се тросна на въпроса на репортер. Не бил звънял на Сертов, изпратил хора да го търсят в Гърция, какво искате, ето го, намери се, стига сте съскали.
Кой ще обясни на българите защо беше цялата истерия по Сертов, защо им се втълпяваше, че е изключително важно да бъде намерен, защото като бивше висше ченге знае ужасни тайни и ако ги разкаже на някой недоброжелател, става мътна и кървава?
Кога държавният апарат ще го притисне, за да спре да мънка измислени обяснения и да каже всичко 1 към 1?

Защо държавата (това е правителството, нали ви е ясно, не някакъв мъглив субект) отказа да накара Сертов да плати разноските по мишкарското му издирване, докато той вероятно е седял в кипрото си гръцко хотелче и е хихикал доволно?

Отговори на това няма да получите, помнете ми думата! Както и не получихте на въпросите кой фалира галената от властта КТБ, вярно ли е, че Орешарски, Искров и още някой са виновни за това и кой назначи Пеевски. Като споменахме името негово, дали сте се питали как така прокуратурата отказа да образува дело срещу него и без никакво вълнение съобщи, че няма проблем между доходите му и свръхлуксозното му битие?

О, стига, моля ви! Тези евентуални ваши въпроси са толкова досадни на ченгетата, около които се върти обществения и политически живот у нас, че те дори не смятат да ви обръщат внимание. Имат си кръгове хората, там е тяхното битуване, а не във вашите двустайни и тристайни, в които живеете заедно с вече отдавна порасналите си деца. Защото не можете да си позволите да сте отделно нито вие, нито те.

Ченгетата не живеят в селските ви къщи, в които тук-там е останал някой престарял ваш роднина. А младите около тях очакват всеки момент да стегнат багажа към големия град (където мислят, че ще е чудо и приказ), та белким там намерят някаква „по-така“ работа.
Ченгетата хвърчат нависоко в България. Те са измислили всичко. И не от вчера. Още от времето на развития социализъм (eй, помните ли, имаше такъв термин, в училище ни пълнеха главите, че живеем именно в него), когато е станало ясно, че чуждите пари до десетина години ще свършат и ще стане страшно.

Тогавашните ченгета, уж пазители на идеята за светлото бъдеще, са нагласили модела, избрали са точното време, в което да обявят началото на нежната революция, на мирния преход или както там, по дяволите, го наричахме.
Ченгетата са раздали куфарчетата с пари, създали са „независимата синя опозиция“ и са изчислили докога ще се нарича „демократизация“, направили са една партия за права и свободи, които никой на никого не е отказвал, създали са престъпните мутряшки групировки от бивши спортисти, предназначени поначало да носят златни медали и слава на България, решили са кога точно тук да си дойде така нареченият цар и… така до днес.

Ченгетата се обиждат, когато за тях се говори лошо. Карат се на репортерите, които им изграждат лоша физиономия и твърдят, че те манипулират народа. Докато, всъщност истината е, че репортерите им казват какво мисли народът за тях. Защото отразяват мнения и настроения.
Всъщност не съм съвсем прав. На едно ченге от доста ниска категория 99% от репортерите у нас си скършиха китките да му изваят образ невъзможно сияен, на новия спасител на България от 21 век. Но това е частен случай. Те по принцип обичат да са на тъмно, да не се показват много-много по медиите, а да дърпат конците от тъмното.

Ченгетата ви презират. Защото миналото е било тяхно, но и сегашното също (за бъдещето ви е ясно). А вие силно им досаждате с вашите въпроси. Стига сте питали! Кой изпусна братя Галеви? А Веска Меджидиева? А стотиците други престъпници, които се изпариха яко дим? Защо мизерията продължава, а уж на 10 ноември 1989 година обещавахте нещо съвсем друго?

Кога ще спрете да лъжете и ще оставите някой друг, освен оплетените като свински черва с вас, да се заеме с управлението на страната, та да я изведе до нещо хубаво, а не само до повече тъпкане на алчните ви търбуси? Аз мисля, че никога. Ченге на ченге око не вади.
Сетих се за оня стар виц, дето българите питали радио „Ереван” кога ще стане по-добре. Радиото отговорило „То вече беше“. Ченгета. Писна ми от ченгета. На вас не ли? Ченгета.бг.


В категории: Коментари , Горещи новини

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
privat opinion privat solution
19.01.2015 17:57:02
0
0
SHENGETA E MNOGO OBSHTO PONJATIE ZATOVA TRJABVA DA SE DIFIRENZIRAT NA TAJNI SLUSHBI POLIZIA PATNA POLIZIA GENDARMERIA DEDEKTIVSKI SLUSHBI KRIMINALISTI I DRUGI .
KATO SHIVJAH V BERLIN OKOLO 20 GODINI GOLJAMATA SHAST PRES STUDENATA VOJNA ME PODSLUSHVAHA OBUSHENI DA OBIRAT INTELEKTUALNITE
ZENNOSTI NA INDIVIDA NE POLIZAI ILI TAJNI AGENTI A NJAKAKVI SI ORGANISAZII
V GRAD VARNA OBIRAHA INTELEKTUALNITE MI ZENNOSTI SASHTO NJAKOI DOBRE OBUSHENI
KADRI NE ZNAM TOSHNO OT KOI OTDELI I ORGANISAZII . ZATOVA SAM VSE OSHTE BES
DOSTATASHNO SOBSTVENI PARI I TOVA KOETO OBISHAM EDINSTVENATA MI UTEHA E SHE TESI KOITO SA OBIRALI MOITE INTELEKTUALNI ZENNOSTI DRUGI DA IM GI OBERAT I NA MENE DA GI DADAT NJAKOJ DEN
3
комисар Пенчева -кумичката
18.01.2015 22:51:14
0
0
Селски глупак !
2
zad kulisite petko vojvoda,,o
18.01.2015 14:03:53
0
0
vsjaka istoria si ima predistoria .
az vinagi sam bil bezpartien balgarin s pargarski proishod kojto po vreme na komunisma se osheni za zapada za da se izsuhli ot korekomska balgaria .
rabotih za za[adnogermanska firma i njako si zavistnizi me klevetili puskali sluhove she sam germanski agent spion i balgarski fashist i nastrojvali njako hora protiv mene posle otidoh da shiveja v zapada a tam puskali sluhove she sam komunistisheski agent i sled kato gledah vsishki filmi s james bond i drugi podobni i shetoh materiali svarsani s agenti i spioni reshih she ot mene njama stane spion i agent ili zar zashtoto pianstvam marseluvam hodja kato imam vasmoshnost s hubavi sheni i na tova otgore obisham svetlo kafjavite i zlatisto shaltite zvetove i havajskite risi i reshih she edinstvenoto dobrovolno reshenie ot mene e da bada targovski zar kafe zar kakao zar bishuta zar parfjumen zar kakvito gi ima mnogo po sveta i zdrav mlad bogat silen potenten fertilen biologishen bashta na zdravi sinove i dashteri ot ljubimi ot mene odobreni sheni i podobni prijateli po zjal svjat i pri zapasvane na patriotisma mi i multinazionalisma mi ,vsishko koeto mi preshi na tova se klasifizira kato ne prijatelsko za mene i za vsevishnite sili i rano ili kasno e obresheno na neuspehi nespoluki
1
zad kulisite na kapitana pe
17.01.2015 16:10:04
0
0
ami kato se proshitat knigi i materiali za rabotata na balgarski i nebalgarski tajni slushbi te trjabva da se razgranishat ot polizia gendarmeria i drugi instituzii poradi tova she polizia gendermeria rabotjat na svetlo a tajnite slushbi na tamno .
az kato si mislih she njakoi ot tajnite slushbi i svarsani s tjah mi preshili na shtastieto da bada trajno mlad zdrav bogat silen fertilen potenten biologishen bashta na sobstveni zdravi deza ot ljubimi ot mene odobreni sheni si nakupih knigi na balgarski nemski anglijski i drugi esizi za da otkrija koi kak zashto
s kakvi sredstva i metodi i motivi sa mi preshili i se dopitvah do jasnovidzi
balgari i nebalgari i togava ustanovih mnogo nedostojni dejania na njakoi ot tajnite slushbi ne samo sprjamo mene no i sprjamo mnogo drugi balgari i nebalgari .i poneshe otmashtenieto vasmesdieto sa za mene primitivni projavi na parvishnite instinkti na horata ostavih vsevishnite da reshat kak da postapjat s takiva greshni greshnizi .po tosi nashin isbjagvam karmishni natovarvania .
i ostavjam greshnite greshnizi i drugi pregreshili da si spomnjat i s hipno raspiti i samoraspiti za tehnite greshni pregreshenia
i taj kato nikoga ne sam si fantasiral da se zanimavam s greshni pregreshili greshnizi a si fantasiram rajski kurorti po toplite moreta i mineralni basejni s rajski mladi zdravi hubavi sheni to sega mi ostavat samo starite mi problemi otkade da speshelja dostatashno pari za takiva hubavi fantasii.
znam she sultana na brunej ima nad 40 miliarda US $ I DRUGI SULTANI I NE SULTANI IMAT SASHTO MILIARDI no kak da se ubedjat da mi pripishat pari za zaslugi za osvoboshdenieto na KUVEJT ot okupaziata na alshnia saddam i negovite alshni drugari .

Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки