Три години след учредяването: НФСБ разби олигархичния политически монопол


Три години след учредяването: НФСБ разби олигархичния политически монопол
12 Декември 2014, Петък


На пошлостта и цинизма противопоставихме нашата честност и вяра, каза лидерът на патриотите Валери Симеонов по време на втория конгрес на партията

Автор: Севдалина Пенева

Най-младата патриотична партия в политическия живот на родината, поела върху плещите си отговорността за спасяването на страната от тежката икономически криза, от духовния упадък, демографската катастрофа и повсеместните апатия и отчаяние – това е „Национален фронт за спасение на България“. Водени от думите на нашия духовен патрон, великият Николай Хайтов „Изтървем ли България, изтървали сме всичко", ние се обрекохме на упорита и последователна борба за възраждането на идеите на нашите будители и апостоли.

На пошлостта и цинизма противопоставихме нашата честност и вяра. На битовия материализъм противопоставихме дълга към родината. На кресливия нихилизъм – чистата любов към отечеството.
Сега, три години след учредяването на партията, ние откриваме втория конгрес на "Национален фронт за спасение на България" като политическа сила, успяла да разбие олигархичния политически монопол и можем да заявим, че въпреки всичко, България ще пребъде.

С тези думи лидерът на НФСБ Валери Симеонов откри втория конгрес на най-голямата и най-бързо организиралата се родолюбива политическа формация в България. Форумът се състоя на 6 декември в зала 8 на Националния дворец на културата в София. На него присъстваха над 240 делегати от цялата страна и представители на политическите партии, обединени в общ Патриотичен фронт. Сред официалните гости бяха евродепутатът Ангел Джамбазки, лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов, председателят на „Целокупна България” Григор Велев и др.

С пълно мнозинство делегатите на конгреса преизбраха за лидер на НФСБ Валери Симеонов. Трима са неговите заместници – Данчо Хаджиев, Валентин Касабов и Борис Ячев. Председател на Контролната комисия на политическата формация е юристът Христиан Митев, а секретар на партията – Мария Петрова.
По време на конгреса бе избран и Национален политически съвет, в чийто състав влизат Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Валентин Касабов, Борис Ячев, депутатите Димитър Байрактаров, Пе-тър Петров, както и познатите лица от телевизия СКАТ Мария Цветкова, Силвия Трендафилова, Любомир Желев, Ангел Божидаров, Стефан Солаков, Александър Хайтов, Николай Маринов, Севдалина Пенева, Неда Карска и Петьо Георгиев.

Три години история

"НФСБ бе създадена от необходимостта от политическо представителство на истинските български родолюбци и патриоти на съвременна България. Учредителното събрание на партията бе проведено на 17 май 2011 г. в Бургас. Тази родолюбива инициатива бе замислена и осъществена от средите на телевизия СКАТ като естествено продължение на провежданата повече от десетилетие родолюбива политика на бургаската медия. В препълнената с ентусиазирани патриоти зала „Бойчо Брънзов” бе приет устав, програмна декларация и бяха избрани ръководни органи на новата политическа сила. За химн на НФСБ бе утвърден маршът „Шуми Марица”, каза Валери Симеонов.
Той припомни кратката, но наситена със събития и много успехи история на НФСБ.

На 23 октомври 2011 г., само два месеца след официалната регистрация в Държавен вестник (30 август 2011 г.), НФСБ взе участие в изборите за местна власт и президентските избори. Въпреки липсата на финансиране и на реални структури, НФСБ издигна кандидати за общински съветници в 44 населени места. Издигнати бяха кандидати за президент и вицепрезидент на Република България.
В условията на пълно медийно затъмнение и изолация, както и на масиран политически натиск, НФСБ направи пробив с 12 общински съветници в градовете Бургас, Ямбол, Стара Загора и Правец. Кандидат-президентската двойка Стефан Солаков и Галя Асенова се нареди на пети място, като с резултат 2,5 процента изпревари редица други, отдавна утвърдени политически сили.

С това партията се утвърди като най-голямата извънпарламентарна сила и заяви своите сериозни амбиции за участие в политическия живот. Общинските съветници в Бургаския общински съвет са най-голямата опозиционна и добре подготвена група, която поведе принципна битка за защита интересите на жителите на бургаска община срещу мащабните злоупотреби на местната администрация.

Символ на родолюбие и непремиримост ще останат последователните действия срещу концесията на подземния паркинг, довела до разрушаването на катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий”.
"Не по-лека е и съдбата на другите общински съветници в Ямбол, Стара Загора и Правец, които водиха упорита и неуморна борба срещу порочните корупционни практики и господството на местните олигарси", припомни Валери Симеонов.

На 22 септември 2012 г. НФСБ се включи в първия масов митинг шествие срещу диктаторското управление на ГЕРБ. Шествието беше организирано от ПП ГОРД в деня на независимостта и мобилизира хиляди членове и симпатизанти на младата партия.
Без средства, единствено с помощта на телевизия СКАТ и вестник „Десант”, както  и на доброволния и всеотдаен труд на хиляди патриоти, започна изграждането на структури на НФСБ в цялата страна. В продължение на година и половина в много областни и общински центрове бяха създадени партийни организациии, отворени бяха десетина клуба.

В навечерието на предсрочните парламентарни избори през 2013 г. НФСБ имаше вече около 150 структури в цяла България.
На тези избори младата партия постигна резултат от 3,70 процента, като за каузата на НФСБ са гласували общо 131 169 избиратели според официалните данни на ЦИК. Заради манипулациите по време на вота, Националният политически съвет предприе мерки за незабавно обжалване на изборните резултати и оспори законността на изборите. Естествено, решението на Конституционния съд бе отрицателно, поради което НФСБ проведе няколко протестни митинга по софийските централни улици с искане за касиране на изборните резултати.

Независимо от резултатите от изборите, НФСБ заяви категорично позицията си на перспективно развиваща се партия и достойна опозиция на новосформираното в Народното събрание мнозинство на БСП, ДПС и Атака.
След изборите ръководството на НФСБ преосмисли политиката си на самостоятелно участие на избори и прие идея за консолидация на патриотичните сили в страната. В името на обединението бяха проведени консултации, преговори и съвместни пресконференции на политически партии, сдружения и формации – ГОРД, „Наионален идеал за единство”, „Средна европейска класа”, ПП „Целокупна България”, сдружение „Париот”.

Това постави начало на първото в най-новата история на България обединение на патриотичните сили с еднакви идеи и цели, заставащи зад програмата на НФСБ.
Паралелно с изборите, популярността на НФСБ продължи да расте и с отстояването на патриотични каузи и позиции в защита на българската държава и демокрацията като цяло.

През 2013 г. НФСБ бе първата партия, която предприе организирани масови акции в цащита на българските културно-исторически паметници срещу опитите на Главно мюфтийство за наглото им извземане.

На 25 май 2014 г. у нас се проведоха избори за Европейски парламент. Националният политически съвет издигна листа от кандидати за евродепутати, включваща представители на всички формации от новото патриотично обединение. Подкрепата обаче се оказа недостатъчна патриотите да намерят място в ЕП.

На 18 юли 2014 г., на рождения ден на Васил Левски в град Карлово на разширено заседание на НПС бе взето решение да се отправи покана към ВМРО за образуване на патриотична коалиция за участие на предсрочните парламентарни избори.

На 3 август 2014 г. в София бе подписано коалиционно споразумение между двете партии – НФСБ и ВМРО и това постави началото на новия етап на възраждането на бъларския патриотизъм.

Новата коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” твърдо стана притегателен център и за други патриотични политически формации. За двата месеца до изборите още 7 партии, сдружения и организации се присъединиха в подкрепа към коалицията. Това бяха „Национална движение са спасение на отечеството”, Съюз на патриотните сили „Защита”, Националдемократическа партия, Национално сдружение на запасното войнство „За честта на пагона", Национално движение „БГ патриот”, политическа партия „Свобода”, както и политическа партия „Възраждане на Отечеството”.

В навечерието на изборите НФСБ вече имаше 382 изградени структури и 58 клуба. В предизборната кампания новата коалиция влезе със сериозна заявка за успех, самочувствие и възрожденски ентусиазъм.
За първи път НФСБ успя да използва до голяма степен медии извън СКАТ и "Десант" както национални, така и регионални. За първи път пестеливо и с нежелание социологическите агенции започнаха да показват прогнози над граничните 4 процента.

Кампанията бе проведена убедително, с използването на целия арсенал от предизборни средства и изяви. Освен традиционните срещи с избирателите, бяха организирани концерти, събори, мащабни срещи с обществеността, тържествени откривания и закривания по области на кампанията, издаване на областни вестници, спортни прояви, засилена външна, предимно билбордове реклама и др.

Кандидатите за народни представители работиха всеотдайно и сърцато, независимо от това дали имат реален шанс за депутатско място. Резултатите не закъсняха.
За коалиция Патриотичен фронт гласуваха 7,28 процента. Или 240 000 гласа. Това доведе до формиране на група на ПФ от 19 представители – резултат, който далеч надмина прогнозите на социолозите.

"В условията на тежка икономическа криза и втори поредни извънредни избори, ПФ се превърна в синоним за стабилност и отговорно отношение към управлението. Разбира се, не закъсняха и опитите за интриги и за дестабилизация. В процеса на укрепване и възраждане на родината и занапред ПФ ще предизвиква агресия и омраза, задкулисни действия, обиди от тези чиито интереси са засегнати и накърнени. Но пътя, по който ни води дългът и любовта към родината, неминуемо ще доведе до победа на идеите на НФСБ и спасението на Майка България", каза пред делегатите Валери Симеонов.


Валери Симеонов бе преизбран за председател на НФСБ Данчо Хаджиев е един от тримата заместник-председатели на патриотичната формация Валентин Касабов (вляво) бе избран за зам.-председател на НФСБ, а Христиан Митев (до него) – за председател на контролната комисия Делегатите на конгреса направиха промени в устава на партията, които позволяват по-добра организация В ръководството на партията на родолюбците влезе и Борис Ячев

В категории: Политика , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
18.12.2014 04:30:04
0
0
ВСЕКИ БЪЛГАРИН КОЙТО ННЕ ГЛАСУВА Е ПРЕДАТЕЛ.ЕС СЕ КОМАНДВА ОТ МАСОНИ.УКРАЙНА СЪЩО.
2
без злоба
17.12.2014 07:43:30
0
0
ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ Е ГОЛЯМ ИНТРИГАНТ.СЕГЕ ЗАЯЖДА МАКЕТО КРАСИ,САМО И САМО ДА ПРЕДИЗВИКА НЕДОВЕРИЕ М/У ДВАМАТА.МГОГОЕИЕЛЕМЕНТАРЕН И ОТКРИТ. НАЙ ПРОСТИЯ ЩЕ ГО РАЗБЕРЕ..ЗАТОВА Е САМ ЕДИНАК./НО ВРАТА МУ НЕ Е ДЕБЕЛ.СЪЖЕЛЯВАМ ГО.
1
ДЯДО КОЛЬО ЗА КОЙТО БЪЛГАРИЯ Е
17.12.2014 05:00:29
0
0
ВАЛЕРКА.ОБРЪЩА СЕ ТАКА ИНТИМНО БЕЗ ДА СЕ ПОЗНАВАМЕ ЛИЧНО ,ЗАЩОТО ОТ ГОДИНИ НАБЛЮДАВАМ ГОВООРЕНЕТО И ПРАВЕНЕТО ОТ ВАШАТА ПАРТИЯ НФСБ.ОТ ДЪЛГОГОЖИШНИЯ МИ ЖИТЕЙСКИ ОПИТ И СИЛНАТА ОБИЧ КЪМ ДРЕВНА БЪЛГАРИЯ И НАШИЯ УМЕН,ТРУДОЛЮБИВ НАРОД/НО УПЛАШЕН,ОСОБЕННО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКОТО УПРАВЛЕНИЕ КОЕТО, УНИЩОЖИ/ПО ЗАПОВЕД НА МУСТАКАТИЯ/УНИЩОЖИ ЕЛИТА НА БЪЛГАРИЯ/КАКТО НАПРАВИ И ТОЙ С РУСКИЯ НАРОД/.ВАШАТА ПАРТИЯ/НФСБ/ЗАЕ МНОГО ПАТРИОТИЧНИ ПРЩИЦИИ ,ЗА ДА ВДЪХНЕ СМЕЛОСТ НА ТОЗИ УПЛАШЕН НАРОД, БЪЛГАРИЯ ЮБЕР АЛЕС.НО НЕ СЕ ЗЪБЕТЕ НА САЩ И РУСИЯА ГИ НАКАРАЙТЕ ДА УВАЖАВАТ БЪЛГАРИЯ.ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ И МЪДРОСТ/ДА ГЛЕДАТЕ В БЪДЕЩЕТО/.НЯМА БЕЗГРЕШНИ ХОРА НО ВИЖДАМ ПОМЪДРЯВАНЕ НА БОЙКО/НЕ СЪМ ОТ ГЕРБ/ЗАЩОТО ВЕЧЕ СЕ ВСЛУШВА И НЕ КАЗВА ''АЗ,АЗ''НО ТОЙ Е НАЙ ЧЕСТНИЯ ПО ПРИРОДА ПОЛИТИК ,А ТОВА Е ЦЕННОТО А ВСЕКИ ПОЛИТИК.ПРАВЕТЕ КОМПРОМИСИ В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ.ДЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ И ВЯРА.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки