Работният им ден


06 Декември 2014, Събота


28 ноември (петък), 10.30 ч. След като в прав текст висш американски военен заяви, че в България ще бъдат разположени стотици


задокеански танкове, премиерът Бойко Борисов се опитва да замаже скандала. От парламентарната трибуна той не само отрича за идването на танковете, ами направо заявява, че няма и бази на НАТО: „Не съществуват военни бази на САЩ на територията на България. Между България и САЩ има споразумение за сътрудничество в областта на отбраната, подписано през 2006 г., което е със срок на действие 10 години.“ След което министър-председателят започва да си противоречи като казва, че „само“ сме дали на САЩ „ някои обекти“: „Вижте сега за полигона в Ново село, складови съоръжения в Айтос, военновъздушна бази в Граф Игнатиево и Безмер ни се плаща наем. Освен това се извършва безплатно обучение на части на нашата армия.“

29 ноември (събота). 17.00 ч. На конгреса на ДСБ лидерът на костовистката партия Радан Кънев директно заявява, че не може да има друг лидер на РБ, освен него: „Моето лидерство като създател на Реформаторския блок не може да ми бъде отнето! Идеята за създаването на десен блок дойде от Иван Костов именно на нашето национално събрание през юни 2013 г., Днешният РБ и участието ни в кабинета е мое дело и никой не може да го отрече.“ Покрай ламтежа си за власт Кънев явно е забравил, че именно неговият ментор нарече председателя на ДБГ Меглена Кунева „последната кукувица в синьо гнездо", а ислямистите на Корман Исмаилов – че нямат нищо общо с десните и европейски идеи.

2 декември (вторник), 14.00 ч. След като руският президент обявява, че проектът Южен поток“ се прекратява заради България, изведнъж се оказва, че управляващите от ГЕРБ са били за скандалната тръба, която щеше да ощети страната ни с милиони левове.
„Няма да допуснем да сме губещата страна. Ние трябва да се обединим в този момент. Въпреки решението за спиране на проекта, част от процедурите са в ход и някои от министерствата имаха готовност да издават разрешителни, но изчакваха решение на ЕС. За нас реализацията на този проект е важна. Той би осигурил на нови работни места, както и диверсификация на страната“, мънка пред журналисти вицепремиерът Томислав Дончев. Явно е забравил, че Европейският съюз започна наказателна процедура срещу България именно заради „Южен поток“.

3 декември (сряда), 10.30 ч. Герберската жалейка за руската тръба продължава. Този път лично Бойко Борисов нарежда от парламентарната трибуна: „Щом е толкова изгоден „Южен поток”, да го спасим, ама може вече да е късно.“ След което започва да се оплаква по стар навик от предшествениците си във властта: „Сегашното правителство все още не може да се добере до договора. Не знам предишното правителство дали ги е чело. На нас все още не ни се дава. Бих помолил парламента, ако трябва силово да го вземем, за да видим какво пише. Никой от нас не е прочел и една цифра, колко България ще спечели от „Южен поток.” Изглежда премиерът е забравил, че лично оглавяваше един от предните кабинети и именно тогава са подписани проектите за газопровода.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки