Полицаи в Родопите се преквалифицират в парнаджии за своя сметка


05 Декември 2014, Петък


Полицаи от районните управления в Златоград и Чепеларе се преквалифицират в парнаджии, след като карат курсове за своя сметка.

Автор: Десант

От началото на ноември 10 човека съчетават две длъжности - дежурни полицаи, но и огняри - отговорници по парното. Нововъведението е наложено от т. нар. оптимизация на спомагателните дейности в системата на МВР.
Хората обаче са недоволни, защото са били принудени сами да платят по 200 лева за обучителните курсове. Отделно от това, независимо че работят повече, не получават и стотинка добавка към заплатите.

На трето място те не могат да си вършат качествено работата, защото трябва да се разкъсват между задълженията на дежурни полицаи и отговорностите по парната инсталация. Според директора на полицията в Смолян Николай Димов, оплакванията на хората са не толкова заради трудности в изпълнението на задълженията, а защото не получават допълнително възнаграждение. Решението за съвместяване на длъжностите е взето в МВР по време на служебното правителство на Близнашки. Тогава са съкратени парнаджиите в районните управления и министерството решава да ги замести с новообучени дежурни полицаи.

Ако зависеше от мен, не бих решил проблема по този начин, коментира директорът Димов. Заради напрежението сред униформените, той се е срещнал с лидерите на полицейските синдикати.
Пред репортери бившият служебен зам.-министър Кирил Хаджихристев коментира, че наистина тази промяна е станала по времето, когато той е бил във властта, но не знаел за нея. Срамувам се, двете длъжности поотделно са строго отговорни и е недопустимо да бъдат съвместявани, допълва Хаджихристев.

Парните инсталации в районните полицейски управления в Златоград и Чепеларе са с ново и модерно оборудване. Новопроизведените парнаджии обаче са възмутени, че са били принудени да карат курсове заради съкратените си колеги, вместо да се намали и без това раздутият щат в администрацията и деловодството.


В категории: Общини , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Turanagasama
06.12.2014 12:31:01
0
0
Баси простотията са сътворили там.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки