Структурите на НФСБ: ПФ да мине в опозиция заради провокациите на правителството


Структурите на НФСБ: ПФ да мине в опозиция заради провокациите на правителството
Според резултатите от анонимната анкета, близо 90 на сто от членовете на НФСБ в Плевен одобряват политиката на Патриотичния фронт
28 Ноември 2014, Петък


Родолюбивата формация проведе отчетни събрание в Плевен, Ловеч, Велико Търново и Бургас

Автор: Десант

Патриотичният фронт да оттегли подкрепата си за правителството, ако премиерът Бойко Борисов остави новоназначения заместник-министър на отбраната Орхан Исмаилов на поста му. За това настояха ръководствата на структурите на „Национален фронт за спасение на България“ от областите Велико Търново и Габрово.

В старопрестолния град на 21 ноември се състоя отчетно събрание на активистите от региона и бе обсъдена политическата обстановка в страната след вота. На форума присъстваха лидерът на НФСБ и съпредседател на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов, народният представител Христиан Митев и областните координатори за Велико Търново и Габрово Константин Хаджидосев и Ивелин Райчев.
В двете области партията на СКАТ е получила три пъти повече гласове на изборите на 5 октомври в сравнение с парламентарния вот през май 2013 г. Добрият резултат вкара в парламента историкът доц. Милен Михов, преподавател във великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

„През последните месеци се наблюдава повишаване на интереса на местните хора към идеите на партията. Само за няколко седмици след изборите сме приели близо 200 нови членове в редовете на общинските организации на формацията. НФСБ и Патриотичният фронт станаха притегателна сила за всички, които поставят интересите на България над всичко. Както и за тези, които са против антибългарски сили като ДПС и партията на Корман Исмаилов, отявлено работещи за Турция, да се наместват по високите етажи на властта“, подчерта Константин Хаджидосев.

Партията на СКАТ увеличава своята подкрепа и в Габровска област. На вота през октомври т.г тя е получила близо пет процента от действителните гласове в региона.
Присъстващите на събранието, проведено в града на Рачо Ковача, изразиха пълна подкрепа за действията и инициативите на парламентарната група на Патриотичния фронт.

„Организациите на НФСБ в Габрово и Велико Търново, въпреки малкото време за подготовка и предизборна кампания, се представиха повече от блестящо. Ръководствата на структурите показаха пълна подкрепа за политиката на Патриотичния фронт в Народното събрание, като аз искам да ги уверя, че коалицията ще продължи да отстоява своите принципи без да отстъпи и крачка назад“ заяви в края на срещата Валери Симеонов.
Няколко часа по-късно на същата дата се състоя и отчетно събрание на организациите на НФСБ в Плевен и Ловеч.

Гости на проявата бяха съпредседателят на НФСБ и председател на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов, народният представител Христиан Митев и координаторите на двете области Иван Иванов и Николай Маринов.
„Искам да благодаря на председателите и секретарите на общинските организации за всеотдайната работа. Благодарение на тях, подкрепата за НФСБ на парламентарните избори се е вдигнала с повече от два процента. В Плевен резултатът за Националния фронт е трети в страната след Бургас и Русе. Това е добър залог за успех и на местните избори догодина. Сигурен съм, че патриотичната кауза ще привлече още нови симпатизанти“, заяви Валери Симеонов.

По време на срещата бе проведено тайно допитване до членовете и симпатизантите на НФСБ. Те трябваше да отговорят на въпроса одобряват ли политиката на Патриотичния фронт и работата на депутатите в парламента. Близо 90 на сто от присъстващите в залата са отговорили положително, стана ясно в края на събранието.

Координаторът на НФСБ за Ловешка област - Иван Иванов направи анализ на кампанията и резултатите за родолюбивата коалиция: „Подкрепата, която получихме във Ловешко, ни задължава да не отстъпваме от позициите, които винаги сме защитавали - отстояване интересите на България и народа. Защото високите резултати показват, че хората имат доверие на Патриотичния фронт и затова трябва да продължим по същия път“.

Най-голяма подкрепа за патриотите в цялата страната бе дадена от избирателите в Бургаска област. Това бе отчетено на събрание на структурите на НФСБ от региона на 23 ноември.
На срещата в морския град гости бяха съпредседетелят на НФСБ Валери Симеонов, депутатът от родолюбивата коалиция Христиан Митев, секретарят на партията Мария Петрова и областният координатор Ангел Божидаров.

„Бургаска област е не само „родина“ на телевизия СКАТ, но и тук идеите на патриотизма намират най-сериозна подкрепа сред хората. Голям принос за това имат и нашите активисти в региона, благодарение на които тук сме втора политическа сила“, подчерта Валери Симеонов.
На събранието бе обсъдена и сложната политическата обстановка в страната, както и възможността Патриотичният фронт да оттегли подкрепата си за кабинета на Борисов.


Ангел Божидаров, Валери Симеонов, Христиан Митев и Мария Петрова (от дясно наляво) бяха официални гости на срещата в Бургас Най-добрите резултати за ПФ, постигнати на парламентарния вот, са в Бургаска област. Заслуга за това имат активистите на НФСБ в региона

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки