Те го казаха


22 Ноември 2014, Събота


„След съставянето на правителството започнах обиколка из страната, за да се срещна със структури на ДСБ и избиратели.


Веднага прави впечатление, че огромният натиск за назначения и директният корупционен натиск са огромни. Не е да не съм го знаел, но по съвсем друг начин човек го усеща, когато е пряко върху него. Казано с други думи, търсят те хора, които са се облагодетелствали от властта и са участвали в схеми, търсят те различни видове посредници. Цялата тази мрежа, която е обрасла около властта десетилетия наред в България, много лесно се пренасочва от едни управляващи към други"
Радан Кънев от ДСБ потресен от внезапни прозрения

„Аз моля и правосъдния министър, ако това е вярно, по тези тефтерчета, за които ние много пъти питахме истински ли са и да ни се дадат в парламента да ги видим. Ние още тогава питахме. И фактът, че бяха при Кирил Добрев достигнали, винаги това значи за мен много съмнителна работа. И ако това, което казва Вучков, аз не мога да допусна, че по това толкова обществено значимо дело на някакъв над 60 години човек ще му дадат, само на него, да ги носи в колата си из София, да разкарва тефтери! Това ако е истина, ако съдът или прокурорът са дали по този начин веществените доказателства, не знам дали това трябва да е така"
Бойко Борисов за тефтерчетата на Филип Златанов

„Хора са били очернени и превръщани в политически трупове чрез проверките на комисията за конфликт на интереси, която беше оглавявана от Филип Златанов. Идеята не е да се накаже Златанов, той е просто един изпълнител. Идеята е да се види кой стои отзад. Ако ли не - това означава, че стартираме по същия начин това управление. Вълкът просто си е сложил овча кожа. И тези, които водиха преговори, в името на България, сега ще покажат, че са вълци в овча кожа. По най-мутренския начин изчезват едни тефтери, които са за явно доказани политически поръчки"
Кирил Добрев от БСП също се упражнява на тема „тефтерчета”

„Няма обаче и да играя в сценката аз да съм добрият министър, който иска за хората, а лошият финансов министър не му позволява”
Ивайло Калфин, вицепремиер от АБВ, прави предварителна уговорка, че добавки към пенсиите няма да има

„Погледнете ги, моля ви се! Хайде да ви кажа за двама министри, за които не се коментира - правосъдния и външния министър. Кога България е имала един хлапак на два петъка външен министър, на който не му чухме гласа в служебното правителство. Вероятно Националният демократичен институт на САЩ го е оценил като го е обучил, но той е малък. Хората си слагат за дипломати сериозни хора, които разбират от външна политика. Аз разбирам само, че някои външни кръгове са казали на Борисов да не пипа това момче, защото имаме някои работи, които искаме да решим лесно. Кога България ще има една средна, грамотна, прилична външна политика, която в очите на нашите съседи, включително на албанците, ще изглежда сериозна?”
Татяна Дончева от „Движение 21” ругае министрите от сегашния кабинет

„Медицината ще трябва постепенно, но убедително да се върне в болниците, за сметка на търговията. Здравеопазването не е търговия. Медицината е високо специализирано занимание, което се нуждае от високо заплащане"
министърът на здравеопазването Петър Москов

„В момента всички се лъжем взаимно. Циганчетата ходят на училище, не научават нищо. Училищата ги пишат като ученици, за да получават субсидии. Те излизат неграмотни. В момента в българското население има чудовищна степен на неграмотност, характерна за държавите в Африка. Спадаме на нивото на африканските държави по образование"
математикът професор Михаил Константинов, бивш шеф на ЦИК

„За мен е въпрос на чест и истинска задача да направим така, че преходът да приключи скоро. А той ще приключи, когато милионите българи, независимо от тяхната религия и име, направят своята обективна оценка за миналото"
президентът Росен Плевнелиев говори неразбрано и нелепо, както обикновено

„Племенникът на президента Росен Плевнелиев е нарушил закона”
пресцентърът на полицията в Благоевград показва мъжество и говори истината

„Такъв наглец като Кубрат Пулев досега не бях имал за съперник. Честно ви казвам, такова поведение, такива несъответстващи с реалността жалби, такива изказвания, които, извинете ме, но не желая да повтарям, никога не бях виждал и не бях чувал досега. И изобщо не очаквах да видя и да чуя в изпълнение на Пулев"
Владимир Кличко след боя с Кубрат Пулев за световната титла


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки