Глад за роден театър


Глад за роден театър
Младият Явор Бахаров показва, че е добър не само в сериали, а и на сцена
10 Ноември 2014, Понеделник


Хитовата постановка „Железният светилник” за шести път край морето

Автор: Веселин Максимов

Радостно е да бъде отбелязан фактът, че слуховете за пълното оскотяване на народа са силно преувеличени. Поредното доказателство за това е гостуването на театралния спектакъл „Железният светилник” в Бургас.
Причината е тази, че през месец март залата в морския град, на чиято сцена беше представлението, се оказа прекалено малка за стотиците зрители, които останаха разочаровани извън нея.

Поредната очаквана среща е от 19 часа на 12 ноември в бившия Културен дом на нефтохимика.
Достолепният роман на Димитър Талев е в изпълнение на най-ярките звезди от Театъра на българската армия. Над всички е гигантът Васил Михайлов в ролята на Стоян Глаушев. Ролята на непокорната Катерина изпълнява Гергана Данданова. Младият Явор Бахаров пък се е преобразил като резбаря Рафе Климче.

Женските образи в постановката са поверени на Нели Монеджикова, Стефка Янорова, Антоанета Добрева -Нети, Меглена Караламбова, Йоана Буковска и Елена Райнова.
Силни образи правят и мъжете от трупата на „Армията” - Стойко Пеев, Милен Миланов, Георги Новаков, Георги Кадурин, Тигран Торосян, Никола Гълъбов, Георги Къркеланов, Иван Налбантов, Мирослав Пашов.

Към звездния екип можем да добавим режисьора Асен Шопов, носител на наградата за цялостно творчество и принос в театралното изкуство "Аскеер 2012".
Самият той казва за своята работа върху основополагащия роман: „Ето защо днес, когато нацията се тресе от противоречия, когато се топи като свещ и живее с мисълта за оцеляване, натоварена с чувството, че всичко се разпада, че децата ни изоставят и какво ли не още ... именно днес няма по-подходящ автор и по-нужно заглавие, което театърът да отправи като послание към своите зрители."


Васил Михайлов прави поредната титанична роля

В категории: Културен Десант , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки