Оспорване на прокурорско постановление


Оспорване на прокурорско постановление
06 Ноември 2014, Четвъртък


Със сигнална записка до Районна прокуратур - Велико Търново се оплаквам от бившата си приятелка, която преди 20 години носеше името Калчева, а сега е Дияна Тодорова Раднева.


Автор: Христиан Митев юрисконсулт

За да си отмъсти, че съм я пренебрегнал, подари на ортака ми половин етаж и дворно място, сътворявайки фалшив нотариален акт, доказан от ОД на МВР като престъпление. Търновските прокурори обаче го таксуват като дребно престъпление. С писмо от 1999 г. покойният кмет на Велико Търново Драгни Драгнев точно описва какво притежават Жиклови и какво наследство трябва да получи внукът ми.
Как да постъпя, за да оставя наследство на внучетата си?
И. Ж.,
Велико Търново

От изложеното в писмото ви и приложенията към него става ясно, че сте сезирали по случая Районна прокуратура. Наблюдаващият преписката прокурор е направил погрешна преценка на фактите и обстоятелствата по случая и е издал постановление за отказ от образуване на досъдебно наказателно производство.

Правилно сте постъпили като сте обжалвали този прокурорски акт. Горестоящият прокурор от Окръжна  прокуратура е отменил незаконосъобразното постановление на прокурора от Районна прокуратура и е върнал преписката по случая за допълнително разследване.
В писмото ви и приложенията към него не се споменава какъв е резултатът от повторната прокурорска проверка. Ако отново е постановен отказ, ви съветваме да оспорите прокурорското постановление пред по-горестоящата прокуратура, като адресирате жалбата и до главния прокурор. Освен това може да се обърнете със сигнал и към инспектората към Висшия съдебен съвет и инспектората към Министерство на правосъдието.

Следва да имате предвид, че освен наказателноправния път на защита можете да използвате и гражданскоправни средства като заведете иск за обявяване на недействителност на онези сделки, за които е налице подобно основание.
В случай че нямате финансова възможност да ангажирате адвокат, можете да поискате да ползвате безплатна правна помощ, ако отговаряте на законовите изисквания.

Препоръчваме ви да ползвате адвокатска защита и съдействие.
Настоящият отговор не изключва, а предполага консултацията с адвокат.


В категории: Горещи новини , Кантора Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки