Те го казаха


11 Октомври 2014, Събота


„Това негласуване на българите се дължи на факта, че те не вярват на партиите, които вече ни управляваха. Изводът е, че хората искат нова политика.


Това означава нещо много простичко - партиите трябва да спрат с този цирк и маскарад наляво-надясно и да седнат на една маса, да извадят основните приоритети пред нацията"
Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, е безпощадно прав

„Слагаме каруцата далеч пред коня. На база това разпределение на мандатите е твърде вероятно кандидатът на ГЕРБ да не се казва Борисов. Аз съм в обещание, че няма да подкрепя правителство, в което Борисов ще стане премиер. Изходът от кризата минава през съгласие около кратък мандат с всички необходими компромиси и политически отговорни лица, които да изнесат тази програма до 2016 година, което няма да е лека задача, но тя е на нашите плещи"
Радан Кънев от ДСБ поставя под въпрос бъдещото правителство

„Ако някой се опитва да извива ръцете на ГЕРБ, предричаме следващи избори около Коледа"
бургаският кмет и заместник-председател на ГЕРБ Димитър Николов – верен на заканата на господаря си „Избори до дупка”

„Искам да управлявам лично аз, не се страхувам да управлявам. Готов съм да си сложа главата и с другите да извадим България от кризата. Освен това имаме и подкрепа от Европа. Аз вече чух какво казаха реформаторите - те поставят условия, които за нас са едно задкулисие. Няма как. Тази партия я водя аз, този резултат съм го постигнал аз. Задкулисие ще бъде да кажем на народа еди-кой си обаче ще бъде премиер. Това не би трябвало да бъде поставяно като условие"
Бойко Борисов – арогантен мегаломан, сляп за власт, както обикновено

„АБВ заявява своята готовност за конструктивно партньорство с парламентарните политически сили преди всичко за излизане от кризата. Даже можем да се договорим да приемем такъв общ документ, който условно да наречем "Партньорство за излизане от кризата". Що се отнася до формата на бъдещата управляваща коалиция, на този етап ние не можем да правим тежки заключения, защото все още не са ясни намеренията на партията мандатоносител, победителят в тези избори - партия ГЕРБ. Тогава, когато те заявят официално своите намерения, а не ги маркира един или друг техен представител, ние сме готови да се включим в обсъждане на параметрите”
Георги Първанов от АБВ си придава важност

„Правителство трябва да бъде излъчено още с първия мандат, който ще бъде връчен на ГЕРБ. Трябва да бъде съставено консенсусно управление в широк формат. На тези избори има големи губещи и малки победители. „България без цензура” не би участвала в коалиция с партии, които са против еврочленството на страната ни, а ДПС трябва да остане в опозиция. Отказвам се от желанието си да съм премиер, но правителство без партийните лидери би се приело по-добре от обществото. Вече сме излъчили работна група за преговори с ГЕРБ, след връчването на мандата, аз няма да участвам в нея”
Николай Бареков все още смята, че е много важен фактор

„България има нужда от реално коалиционно управление без пропорции във властта. Верният прочит на вота е реално коалиционно управление, а ценностно мнозинство без ДПС и в 43-то Народно събрание е трудно мислимо. ДПС ще работи за модерно евроатлантическо по съдържание и национално по същност съгласие, на което да стъпи следващо управление"
агата на ДПС Лютви Местан нагло намеква за участие във властта



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки