Валери Симеонов: 19 патриоти ще се бият като лъвове за спасението на България


Валери Симеонов: 19 патриоти ще се бият като лъвове за спасението на България
10 Октомври 2014, Петък


Вярвам, че ще постигнем успех, нищо че сме малцинство, казва съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов

Автор: Интервю на Севдалина Пенева

- Г--н Симеонов, възможно ли е според вас стабилно политическо управление на страната при сегашната конфигурация в Народното събрание и при какви условия?

- Възможно е, стига да има желание от страна на ръководствата на политическите партии в парламента да работят за България. Ако има такава воля, абсолютно е възможно правителството да изкара и пълния мандат от 4 години.
Колкото до условията, те са, които поставяме ние. Не че сме най-умни, но смятаме, че това е най-добрият вариант за страната. Да бъде съставена програма с основните приоритети за решаване и тя да бъде подписана от всички партии без ДПС. Начертае ли се веднъж стратегията пред България за следващите 4 години, тя може да се изпълнява, независимо дали правителството ще бъде на ГЕРБ, на БСП или на някоя друга политическа сила.

Такова е нашето виждане за съставяне на правителство на националното спасение. Всички политически формации, след като са се разписали под тази програма, да подкрепят действията на кабинета в изпълнение на стратегията, но в същото време да бъдат свободни да бойкотират или да не приемат решения, които са в отклонение или пък противоречат на интересите на държавата.

В тази връзка ние предлагаме бъдещото правителство да бъде съставено не от политически фигури, а от специалисти. И когато някой от тях се забърка, примерно, в корупционен скандал или пък не се справя с работата си, да бъде сменен с друг специалист. И от това няма да произтича някаква партийна драма. Защото това са били досега препъни камъните, това е пораждало големите противоречия и катастрофални промени в отношенията между партиите. Ще ви дам за пример Цветан Цветанов.

По време на управлението на кабинета „Борисов“ той бе едновременно заместник-председател на ГЕРБ и министър на вътрешните работи. Независимо от доказателства, че е превишавал правомощията си, управляващите не дадоха и косъм да падне от главата му, за да не пострада имиджа на партията.
Нещо повече, за да го запазят, от ГЕРБ влязоха в задкулисни сделки, стигна се до купуване на депутати и т.н. непочтени действия, които читателите на „Десант“ много добре си спомнят.

Да ви припомня и акционерното споразумение между американската компания "Уестигхаус" и АЕЦ "Козлодуй" за изграждането на нов реактор, което бе подписано от министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в последните часове преди кабинета „Орешарски“ да сдаде властта. Споразумение, подписано без финансов модел и обвързващи клаузи. Така постъпва прилежният сътрудник на партийния шеф, който може само да изпълнява команди на сляпо.
Освен това ние смятаме, че в едно такова правителство на национално спасение трябва да има представители на всички партии, по-точно специалисти, предложени и издигнати от всички партии.


- Възприемате ли философията „избори до дупка” в случай, че партиите в НС не намерят нужното съгласие?

- По никакъв начин! Аз съм патриот, а не враг на България. Избори до дупка означава разходи до дупка, означава политическа нестабилност, несигурност в бизнеса, несигурност във всяко отношение – социално, икономическо. Това би го желал само най-големият враг на страната.


- В Бургаска област Патриотичният фронт изпревари по резултати БСП. Това радва ли ви?

- Не, не ме радва. За мен резултатите в Бургаска област са незадоволителни. Категорично го казвам. Не знам какво очакват още бургаските избиратели да се случи, за да спрат да подкрепят така масово ГЕРБ. При положение, че точно управлението на тази партия срина най-знаковата сграда в Бургас – храма „Св. св. Кирил и Методий”, предизвика разпукване на зданията на филхармонията и на училището в близост до църквата. Тази партия съсипа центъра на града с някаква безумна и абсолютно ненужна подземна улица.

Всички „грандиозни” проекти на ГЕРБ в Бургас всъщност представляваха само форма на отклоняване на държавни средства или на пари от европейски програми към частните джобове. Всичките бяха с огромна и раздута разходна част, в която се криеха комисионните и отчитанията от изпълнителите на строителните обекти към централата на ГЕРБ. Ето, затова аз не съм доволен, защото бургазлии все още не могат да преценят колко опасно е сегашното управление за града.
Не съм удовлетворен и от това, че ДПС надмина по резултати Патриотичния фронт в Бургаска област. Вярно, с цената на страхотно купуване на гласове, но ДПС там вече е втора политическа сила.


- Казвате, че ще работите за изолацията на протурската партия ДПС. Как ще постигнете това?

- Заедно с Красимир Каракачанов лично ще изискаме от всички партии в парламента, които в предизборната си кампания декларираха, че приемат ДПС за свой противник, сега да приведат в действие своите предизборни обещания.
Ще изискаме също така от новото правителство да не допуска кадри на ДПС в управлението и от друга страна, да започне повсеместна чистка на кадрите на ДПС по министерства и институции.
Ще инициираме съответните законови действия за забрана на действието на тази противоконституционна партия на територията на Република България. Без друго тя е турска партия, нямаме нищо против да действа и да работи в Турция.


- В тази връзка подкрепяте ли вашите колеги от ПФ в Пловдив, които на прескоференция преди няколко дни заявиха, че ще се фокусират в Министерството на земеделието и храните, което се владее от ДПС и се е превърнало в символ на корупция през последните години?

- Да, и не само там. Навсякъде, където има наврени кадри на ДПС. Ще ги разчистим най-вече заради това, че тези чиновници нямат нужната квалификация. Те са чисто партийни назначения, изпълняващи партийно-икономически задачи. Там, където могат, да крадат, а там, където не могат – да съсипват и да унищожават.


- Възможни ли са работещи механизми за пресичане на чудовищната по своите размери търговия с гласове, след като и полиция, и прокуратура се оказаха безсилни да се справят с нея?

- И този служебен кабинет се провали със задачата да осигури честни и прозрачни избори. Много малко направи, което се оказа недостатъчно.
Как го постигнаха в същото време двама кметове това да сведат престъпната търговия с гласове до минимум?! Първият пример е Петър Паунов от Кюстендил. В ролята на градоначалник, който определя местата на секциите, той „изнесе“ тъмните стаички извън циганската махала и жителите й се видяха принудени да пускат своите бюлетини чак на другия край на града. По пози начин той пресече порочната търговия с гласове или поне я сведе до съвсем нисък процент.

Вторият кмет, който ще дам за пример, това е Ивайло Иванов от козлодуйското село Бутан. Той постави хора, които да следят тарторите (във всяко населено място тези, които се занимават с купуване на гласове, се знаят) в самия изборен ден на 5 октомври. Непрекъснато имаше около тях по някой, който да им диша във врата и демонстративно да следва действията им. И те не посмяха нищо да направят.

На миналите избори в Бутан имаше 165 гласа за ДПС. На тези избори има 15. Ето как, когато някой иска да се справи с търговията на гласове, може да го постигне.
А къде е нашата родна полиция, която уж ни пази? Как ще ни опази тя от това нагло, арогантно и изключително грозно престъпление? Защо полицията не прибра всички тези тартори или най-малкото не ги постави под наблюдение? Още повече, че те се знаят кои са – всичките до един. Не го направиха обаче, защото не желаят.

Иначе от кабинета на Близнашки ни обясняваха как в МВР имало списъци на всички купувачи и продавачи, показаха ни ги тези списъци и на нас. Но само толкова.
Достатъчно беше публично да бъдат съдени и вкарани в затвора за по 8 години няколко човека и да видим дали щеше да има други такива брокери. Само че това не се прави. А за да не се прави, означава само, че ГЕРБ също купува гласове.


- Кои са най-неотложните проблеми за решаване пред 43-то НС?

- Ниските доходи на населението като следствие от съсипаната икономика. В тази връзка - възраждането на икономиката, с което ще се постигне откриването на работни места и повишаване на доходите, включително и пенсионните – това е първостепенна задача.
Всичко друго е производно на степента на икономическа активност на българското общество. Всичко е на това подвластно – и здравеопазването; и демографският срив, на който трябва да бъде сложена точка; и сбърканата социална система, която насърчава циганската раждаемост, превърнала се в бизнес от нашите мургави събратя; и съсипаното образование;

масовата престъпност, особено тази, циганската, от която пищят цели региони на България; политизираната съдебна система, която също е на подчинение на политиците и поради тази причина също не може да действа ефективно; следствието; липсата на външна политика на България, липсата на армия и гаранция за каквато и да е сигурност на страната... Много са проблемите, но аз мисля, че най-важните са тези, които изброих. Те ще бъдат заложени в нашето обръщение към останалите партии при консултациите, които очаквам да бъдат проведени.


- 19 патиоти в НС стигат ли, за да изпълните политическата програма на Патриотичния фронт?

- Това ще покаже бъдещето. Но тези 19 патриоти ще се бият като лъвове за изпълняването на тази наша програма. И аз вярвам, че ще постигнем успех, нищо че сме малцинство.


В категории: Интервю , Горещи новини

9
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
9
Духът на Левски
15.10.2014 17:31:27
0
0
Стига сте нападали човека без да се е пробвал дори в политиката. И като сте българи пишете на кирилица, не на латиница драги "родолюбци". Хляб ще има когато се задвижи икономиката, спрат монополите, корупцията, а Валери Симеонов разбира от бизнес доколкото знам.
8
Д.Савчев
14.10.2014 07:27:28
0
0
Бийте се като лъвове-лапайте като хиени!
7
болеше го глава
12.10.2014 13:36:28
0
0
Той не е ли от Мл.глас, ама сега май е при М.Кунева и при Бареков бил...Слънчоглед партия, сигурно е безработен има едни дето търсят работа да не я намерят, щом има толкова време за губене, а и явно е доста неуравновесен,объркан не мн.млад и не мн.умен човек.
6
ЗДРАВЕЙТЕ БЪЛГАРИ
12.10.2014 13:26:52
0
0
ИЗТЪРВАХА НАЙ-ЦЕННИЯ КАДЪР НИКИ ДИЧЕВ- БЕШЕ В ЛИСТАТА НЯКОГА, А И ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НФСБ-МЛАДЕЖИ, ЩЕШЕ ШЕФ НА ЮРЕДИЧЕСКИЯ ИМ ОТДЕЛ ДА СТАВА И ГО МОЛИЛИ ДА ВОДИ ПРЕДАВАНЕ,А СЕГА ПЕЙКИТЕ В ПАРКА НОЩЕМ МУ СЕ РАДВАТ. ТЦ-Ц, ЯЗЪК ЗА ОБРЪЩЕНИЯТА МУ КЪМ НАЦИЯТА ОТ НЕТ ПРОСТРАНСТВОТО
5
ASPARUH
12.10.2014 07:56:29
0
0
BAI KOLU,ISKAM DA TE NARI4AM BAI GANU.NEMA FAIDA OT TEZI SKAPANI PATRIOTI,NE RAZBRA LI BRE 4OVE4E?
4
бай кольо
12.10.2014 06:44:25
0
0
ВАЛЕРКА ,АКО НЕ ВЛЕЗЕТЕ В ПРАВИТЕЛСТВОТО С ГЕРБ ,ЗНАЧИ ЧЕ СТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ АНТИПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ.СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА РБ.ОСТВЯТЕ ДА СЕ ВЪРНАТ ПАК РОМИТИТЕ МОЗЪЦИ НА БСП И ДПС ,ББЦ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ.УМНИТЕ ХОРА ПРАВЯТ КОМПРОМИС В ИМЕТО НА ГЛАВНОТО ,А ТО Е БЪЛГАРИЯ.РУСИЯ ,САЩ И ТУРЦИЯ НЕ ИМ ПУКА ЗА БЪЛГАРИЯ .ПО ДАЛЕЧЕ ОТ ТЯХНАТА ''ДРУЖБА''ТЕ СИ ГЛЕДАТ ИНТЕРЕСИТЕ.НАШЕТО МЯСТО Е В ЕВРОПА НО ОТ ТИПА НА УНГАРИЯ С НАЦИОНАЛНО ДРСТОИНСИВО А НЕ ПРОСТИ ПОСЛУШКОВЦИ.
3
бай кольо
12.10.2014 06:44:23
0
0
ВАЛЕРКА ,АКО НЕ ВЛЕЗЕТЕ В ПРАВИТЕЛСТВОТО С ГЕРБ ,ЗНАЧИ ЧЕ СТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ АНТИПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ.СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА РБ.ОСТВЯТЕ ДА СЕ ВЪРНАТ ПАК РОМИТИТЕ МОЗЪЦИ НА БСП И ДПС ,ББЦ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ.УМНИТЕ ХОРА ПРАВЯТ КОМПРОМИС В ИМЕТО НА ГЛАВНОТО ,А ТО Е БЪЛГАРИЯ.РУСИЯ ,САЩ И ТУРЦИЯ НЕ ИМ ПУКА ЗА БЪЛГАРИЯ .ПО ДАЛЕЧЕ ОТ ТЯХНАТА ''ДРУЖБА''ТЕ СИ ГЛЕДАТ ИНТЕРЕСИТЕ.НАШЕТО МЯСТО Е В ЕВРОПА НО ОТ ТИПА НА УНГАРИЯ С НАЦИОНАЛНО ДРСТОИНСИВО А НЕ ПРОСТИ ПОСЛУШКОВЦИ.
2
ASPARUH
11.10.2014 14:28:32
0
0
GOVORE6 VSE SA6TITE NE6TA.VSE ZA PATRIOTI,GEROI,PROTIV DRUGITE ETNOSI JIVEE6TI V BALGARA.STAVA BANALNO.VMESTO DA DAVA6 AKIL DAI PARIBE 4OVE4E.GLADNI SME VALERI
DAI HLEB DA SE NAJADEM.S GLADEN STOMAH NE SE STAVA PATRIOT.NA TEBE TI E LESNO PALNE6 DJOBOVETE SI S PARI ,POSLE KRE6TI6 DA JIVEE BALGARIA.
1
rado
11.10.2014 12:31:49
0
0
Tozi fashist ne znae na koi svyat jivee,a kamo li da napravi neshto polezno ...Pateritsa na DPS,ne razbira 4e s dyrjanieto i pelte4eneto si pomaga na tazi partiya
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки