Патриотичният фронт се обяви против произвола на ЦИК


Патриотичният фронт се обяви против произвола на ЦИК
Лидерите на Патриотичния фронт призовават да се спре с изборните манипулации и фалшификации
03 Октомври 2014, Петък


Хиляди членове и съмишленици на родолюбивата коалиция излязоха отново на протест срещу разкриването на огромен брой секции в Турция

Автор: Десант

Втори протест пред Централната избирателна комисия организираха на 27 септември членове и симпатизанти на коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО”. Над хиляда възмутени симпатизанти и членове на родолюбивото обединение застанаха пред входа на институцията в столицата, за да изразят гнева и недоволството си от решението на държавните чиновници да бъдат разкрити 150 секции в Република Турция за предстоящите избори за български парламент.

В края на миналата седмица Върховният административен съд се поддаде на натиска на антиконституционната ДПС и отхвърли втората жалба на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“. С нея родолюбците искаха ЦИК да изпълни първоначалното решение на ВАС за закриване на част от избирателните секции край Босфора.

Протестиращите огласиха площада пред ЦИК с викове „България”, „Местан - слуга на Ердоган” „Долу ДПС“, „Турски мекерета“ и „Мафия“ и пр. Пред събралото се множество  съпредседателят на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов заяви, че с решението си чиновниците от Комисията са показали, че не са независими и обслужват интересите на антиконституционната ДПС и Анкара.
„Ние не сме срещу това нашите сънародници в чужбина да гласуват, а сме против тези хора да гласуват в разрез със закона. Ние сме днес тук, за да покажем нашето категорично несъгласие с произвола на българските институции“, подчерта съпредседателят на партията на СКАТ.

Лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов пък допълни, че на българския народ е омръзнало да слуша как активистите на ДПС се бият в гърдите, че защитават правата и свободите на турското малцинство, а всъщност тази етническа партия защитава единствено „правото“ си да краде.
„Чрез секциите в Турция партиите на статуквото се опитват да останат във властта. Действията на ЦИК и пълното им незачитане на съдебните решения доказват, че това не е орган, който ще се грижи за честността на изборите, а напротив – готви се тяхното фалшифициране“, категоричен бе Каракачанов.

Патриотите алармираха, че ЦИК изобщо не проверява заявленията за разкриване на изборни пунктове в Турция. Липсват и мотивите за решението на Комисията, които трябва да бъдат публично достъпни, каквото е изискването на Изборния кодекс.
„Не може хора, които не са платили и един лев данък в България, не говорят български език и не се чувстват като българи, да определят бъдещето на нашата страна“ – изказа възмущението си и евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.
Той добави, че Патриотичният фронт е създаден, за да води битка за родината ни и призова всички, които милеят за бъдещето на нашето отечество, да гласуват на предстоящите избори с номер 24 в интегралната бюлетина, „за да запазим заедно тази България, за която се бориха и дадоха живота си Васил Левски, Христо Ботев, Тодор Александров и Иван Михайлов.“

Както „Десант“ вече писа, жалбата на Патриотичния фронт до ВАС бе подадена на 14 септември. В първото си решение от 18 септември магистратите, след като изслушаха аргументите на родолюбците, установиха по безспорен начин, че няма законови основания в турските градове Курткьой, Чорлу, Шейх Синан и Ялова да бъдат открити пунктове за гласуване.

Членовете на ЦИК обаче не се съобразиха с мнението на магистратите. На 20 септември решението на Комисията за откриване на 136 секции в югоизточната ни съседка бе прегласувано, като по този начин, освен Изборния кодекс, бе погазено и съдебното постановление. Мотивите бяха, че имало и допълнително подадени заявления и съдът е взел решение на база стара информация, която „още не била качена в сайта на ЦИК“.
Патриотичният фронт обаче няма да се откаже от борбата. Родолюбците ще изпратят наблюдатели в Турция, които да пресекат опитите за изборни манипулации и фалшификации.


Стотици протестиращи се събраха на площада пред ЦИК, за да изразят несъгласие с разкриването на толкова много изборни секции в Турция

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки