В отговор на вашите въпроси


02 Октомври 2014, Четвъртък


Интересувам се от  изпитани рецепти от народната медицина за лечение на гнойна ангина.
Господин Д. Данев, с. Малък Преславец



Ангината е инфекция на небцовите сливици, нарича се още тонзилит. Има три вида ангина - остра, подостра и хронична. Острата ангина може да бъде бактериална или вирусна и заедно с подострата продължава между 3 седмици и 3 месеца.
Гнойната ангина се причинява от бактериална инфекция, причинена най-често от вид бактерии, наречени стрептококи и по-рядко стафилококи, пневмококи и др.
Симптомите на ангината се изразяват в силна болка и сухота в гърлото, затруднено гълтане, главоболие, лош дъх, понякога повръщане, втрисане, безапетитие, отпадналост, болки в мускулите и ставите и висока телесна температура

Ето няколко изпитани рецепти от народната медицина.
Рецепта 1 (Недялка Христова, Бургас): Сокът от половин лимон и 1 с.л. хлебна сода се смесват в 200 г минерална вода. Оставя се да кипне, после се прецежда. Прави се гаргара няколко пъти на ден. Не пречи и да се пийне малко.

Рецепта 2 (Цветелина Кирилова, София): Вечер се счуква на кашичка малко обелен чесън, шията се намазва с мазнина, после с чесновата кашица. Не се превръзва, става като маска и засъхва. Така се преспива.

Рецепта 3 (Гаврилова): Десет големи глави лук се нарязват на ситно. Прибавят се 16 ч.л. мед. Сместа престоява 24 часа в затворен стъклен съд, като се разбърква от време на време. Прецежда се и се съхранява в хладилник. Приема се по 1 ч.л. 5 – 6 пъти дневно.

Рецепта 4 (Невена Владимирова, Пловдив): Смесва се сокът от 3 лимона с половин чаша настърган хрян. Приема се по 1 ч.л. половин час преди закуска. Това се прави една седмица, следващата се почива. Така процедурата може да се прави през цялата зима. Това е профилактика срещу всички простуди.

Рецепта 5 (Нора Стамова, Димитровград): 100 – 150 мл вино се слагат в подходящ съд да заври на огъня. Добавя се 1 с.л. захар и се бърка. Веднага щом тя се разтвори, се слага 1 ч.л. млян черен пипер и се маха от огъня. Пие се на малки глътки, докато е още горещо. При нужда може да се повтори.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки